Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ηλεκτρικό Vs βενζίνη σε fun to drive: CUPRA Born ή Ford Focus;

4.597 Επισκέψεις στο άρθρο (9/8/2024)
Ηλεκτρικό Vs βενζίνη σε fun to drive: CUPRA Born ή Ford Focus;
2 Φωτογραφίες »

- Ρεκόρ στο elk test το Focus (76 χλμ./ώρα)
- Καλή επίδοση για ηλεκτρικό έχει το Born (73 χλμ./ώρα στο elk test)
- Ελαφρύτερο σε βάρος και με ανάλαφρο πάτημα το Focus
- Fun είναι και οι επιδόσεις και το Born είναι πιο γρήγορο
- 5 χιλιάδες ευρώ φθηνότερο το Ford

Και τα δύο έχουν καλά κρατήματα, το Focus είναι ελαφρύτερο & πιο «στριφτερό»

«Καλά τα όσα μας λες για τα ηλεκτρικά, αλλά δεν στρίβουν...», λένε συχνά φίλοι του αυτοκινήτου που έχουν το fun to drive ψηλά στην λίστα τους. Με το δίκιο τους, αν αναλογιστείς πως το ηλεκτρικά έχουν περισσότερο βάρος από ένα κανονικό αυτοκίνητο.

Ωστόσο, υπάρχουν και ηλεκτρικά που τα λες ευχάριστα και απολαυστικά στην οδήγηση, όπως το Cupra Born το οποίο το φέρνουμε απέναντι στο κατεξοχήν fun to drive οικογενειακό, το Ford Focus. Μπορεί το ισπανικό μοντέλο να φτάσει (και σε ποιο βαθμό) την απόλαυση που προσφέρει το βενζινοκίνητο, ελαφρύτερο και πιο στριφτερό Ford Focus;

79 παραπάνω άλογα έχει το Born, που επιταχύνει & προσπερνά στο «άψε-σβήσε»

Κακά τα ψέματα, σημαντική συμβολή στο fun to drive εκτός από το «στρίψιμο» έχει και η… ταχύτητα. Και με 79 παραπάνω άλογα, συν το πλεονέκτημα της άμεσα διαθέσιμης ροπής στην 1η γκαζιά, το CUPRA Born με των 204 ίππων έχει καλύτερες και πιο σπιρτόζικες επιδόσεις από το χειροκίνητο Focus (mild hybrid με 125 PS).

Σχεδόν 5 χιλιάρικα φθηνότερο είναι το Ford, που έχει και την κορυφαία εγγύηση της αγοράς (8 χρόνια)

Βέβαια, στο κομμάτι κόστους το Focus είναι σχεδόν 5 χιλιάρικα φθηνότερο (28.070 ευρώ στην έκδοση ST-Line), ενώ ξεχωρίζει για την κορυφαία εγγύηση της αγοράς (8 χρόνια). Φθηνό για ηλεκτρικό μικρομεσαίο, αλλά ακριβότερο συγκριτικά με τον γενικό ανταγωνισμό είναι το CUPRA Born (από 32.900 ευρώ με την κρατική επιδότηση).

«Ψαρώνεις» με το εσωτερικό & την οθονάρα των δύο μοντέλων, με το CUPRA θα πάρεις καλύτερο εξοπλισμό (κάμερα όπισθεν & αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων)

Πάντως, με το παραπάνω κόστος κερδίζεις όπως είπαμε 79 παραπάνω άλογα και παίρνεις καλύτερο εξοπλισμό. Διότι και στα δύο μοντέλα θα «ψαρώσεις» με την τεράστια οθόνη του εσωτερικού, αλλά στο CUPRA έχεις έξτρα κάμερα όπισθεν και αυτόματη εναλλαγή μεσαίας-μεγάλης σκάλας, δύο στοιχεία που θεωρούμε αρκετά σημαντικά.

Διαβάστε περισσότερα στις γραμμές που ακολουθούν για τη συγκριτική δοκιμή του ηλεκτρικού CUPRA Born με το ήπια υβριδικό Ford Focus.

Σελίδα 2Εσωτερικό & Χώροι: Σύγχρονη & hi-tech καμπίνα, που χωρά ακόμη και 5 επιβάτες
Σελίδα 3Κινητήρες - Επιδόσεις: Δεν φοβάσαι μήπως «μείνεις» με το Focus, 345 χλμ. σε πόλη & ταξίδι κάνει το ηλεκτρικό Born
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά: Και τα ηλεκτρικά έχουν «ψυχή (CUPRA Born), αλλά το Focus έχει +3 χλμ./ώρα καλύτερο Elk Test
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Autotriti.gr
LEASING COMPARISON