Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Η εταιρεία κάνει λόγο πως το συγκεκριμένο μοτέρ είναι κατάλληλο για ηλεκτρικά hypercar.

Ηλεκτρικό μοτέρ 476 ίππων από τη Yamaha

2.509 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2021)

Ένα νέο ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο προορίζεται για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων παρουσίασε η Yamaha!


Η Yamaha είναι γνωστή για τη γκάμα των μοτοσυκλετών της, ωστόσο στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με την παραγωγή κινητήρων καύσης, όσο και ηλεκτρικών μοτέρ για άλλους κατασκευαστές. Σήμερα η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό μοτέρ για αυτοκίνητα, το οποίο και προορίζει για πώληση σε πελάτες, χωρίς να σηματοδοτεί την πρόθεσή της να ασχοληθεί περαιτέρω με το χώρο του αυτοκίνητου.
 
Όπως αναφέρει η Yamaha, ο νέος ηλεκτρικός κινητήρας έχει τάση 800V, ενώ η ισχύς που μπορεί να προσφέρει φτάνει τα 476 άλογα. Παράλληλα, επισημαίνει πως το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του πρόσφατα ανεπτυγμένου ηλεκτρικού κινητήρα είναι η συμπαγής κατασκευή του που αντιμετωπίζει τα μηχανικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα ως μία οντότητα. Επίσης υποστηρίζει πως έχει αναπτυχθεί με τέτοιον τρόπο προκειμένου να ευνοεί την τοποθέτηση αρκετών μοτέρ σε ένα μόνο όχημα, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένους αριθμούς.
 
Η εταιρεία κάνει λόγο πως το συγκεκριμένο μοτέρ είναι κατάλληλο για ηλεκτρικά hypercar και γενικά οχήματα υψηλών επιδόσεων, ενώ λέει πως δέχεται παραγγελίες.
 
Τέλος, στην ενημέρωσή της η ιαπωνική εταιρεία καταλήγει γνωστοποιώντας πως, σχεδιάζει να εκθέσει το νέο της μοτέρ μαζί με άλλα πρωτότυπα ηλεκτρικών κινητήρων στην Έκθεση Automotive Engineering Exposition 2021 που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου έως τις 28 Μαΐου του 2021 στην Yokohama της Ιαπωνίας.

Mercedes
OPEL