Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Kia: Διάδοχοι για Picanto και Stinger και πτώση τιμών στα ηλεκτρικά

2.999 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2024)
Kia: Διάδοχοι για Picanto και Stinger και πτώση τιμών στα ηλεκτρικά

- Επόμενος στόχος της Kia είναι ένα «μικρό» ηλεκτρικό πόλης
- Σύμφωνα με τον CEO της Kia Ho-Sung Song, οι Κορεάτες θέλουν να ρίξουν τις τιμές των ηλεκτρικών
- Ηλεκτρικό αδερφό του Stinger GT προετοιμάζει η Κορεάτικη μάρκα
- Στη Kia πιστεύουν, ότι τα ηλεκτρικά θα επανέλθουν στις πωλήσεις

Επόμενος στόχος της Kia είναι ένα «μικρό» ηλεκτρικό πόλης

Δεν έχουμε πολύ ακόμα για να δούμε το ηλεκτρικό EV3 στους δρόμους, με την Kia ήδη να κάνει σχέδια για να μεγαλώσει κι άλλο την ηλεκτρική της γκάμα. Σύμφωνα μάλιστα με τον CEO της Kia Ho-sung Song, οι Κορεάτες μετά τα EV3, EV6 και EV9 έχουν βάλει στόχο να δημιουργήσουν ένα «μικρό» ηλεκτρικό πόλης, το οποίο θα πάρει το όνομα EV1 και θα είναι διάδoχος του Picanto. 

Σύμφωνα με τον CEO της Kia Ho-Sung Song, οι Κορεάτες θέλουν να ρίξουν τις τιμές των ηλεκτρικών

Οι Κορεάτες, έχουν βάλει στόχο να μειώσουν τα κόστη παραγωγής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αλλά και των τιμών για τους αγοραστές. Οι Κορεάτες θα το κάνουν αυτό σε δόσεις των 5000 ευρώ, έτσι ώστε ένα Kia EV3 το οποίο θα κοστίζει τώρα στην Ευρώπη κάπου κοντά στα 30.000 ευρώ, με την πάροδο του χρόνου και την πρόοδο της τεχνολογίας των ηλεκτρικών να φτάσει να κοστίζει κάτω από 20.000. Αυτό βέβαια για να γίνει, θέλει ακόμα πολλά χρόνια, με τους Κορεάτες να πιστεύουν ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε πρόοδο σε τουλάχιστον μια δεκαετία.

Ηλεκτρικό αδερφό του Stinger GT προετοιμάζει η Κορεάτικη μάρκα

Σύμφωνα με τον CEO της μάρκας, ένας ηλεκτρικός αδελφός του Stinger GT είναι στα σκαριά, το οποίο θα αποτελέσει και την ναυαρχίδα της ηλεκτρικής γκάμας της Kia. Το νέο Stinger, θα βασιστεί στη E-GMP πλατφόρμα όπως και τα EV6 και EV9, ενώ είναι πιθανό να φοράει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, να είναι τετρακίνητο και  να φτάνει τους 608 ίππους.

Στη Kia πιστεύουν, ότι τα ηλεκτρικά θα επανέλθουν στις πωλήσεις

Τέλος παρά την καθοδική πορεία των πωλήσεων των ηλεκτρικών στην Ευρώπη, οι Κορεάτες θεωρούν, ότι αυτές θα επανέλθουν στο μέλλον. Μάλιστα σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, η καθοδική πορεία είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων των κρατών να «κόψουν» τις επιδοτήσεις για την αγορά ενός ηλεκτρικού, τις οποίες και οι πωλήσεις χρειάζονται.

Autotriti.gr
OPEL