Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Την αγορά νέου αυτοκινήτου χαμηλών ρύπων, αλλά και επιπλέον κίνητρα για τα ηλεκτρικά θα προωθήσει η κυβέρνηση από το 2020.

Κίνητρα για αγορά «καθαρού» αυτοκινήτου από το 2020

6.154 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2019)

Κίνητρα για την αγορά νέου αυτοκινήτου θα παρέχει από τις αρχές του νέου έτους η Κυβέρνηση, με ιδιαίτερη βαρύτητα στα ηλεκτρικά.


Το σχέδιο της για φοροελαφρύνσεις σε όσους επιλέξουν αυτοκίνητα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με έμφαση στα ηλεκτρικά ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, δια στόματος του υφυπουργού Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού ΣΚΑΙ. Ο υφυπουργός ουσιαστικά επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής»,  λέγοντας πως το πρόγραμμα για την «απόσυρση» παλαιάς τεχνολογίας οχημάτων θα νομοθετηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και η εφαρμογή του θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2020.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε πως «…έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την «απόσυρση», δηλαδή θα δώσουμε κίνητρα στον κόσμο για να αποσύρει τα αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας και να πάρει καθαρά νέα αυτοκίνητα».  Βέβαια όπως τόνισε δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα «απόσυρσης» με την κλασική έννοια, αλλά για ένα πρόγραμμα κινήτρων για την αντικατάσταση του παλαιού αυτοκινήτου με ένα νέο.

Το πρόγραμμα αυτό όπως ανέπτυξε ο υφυπουργός, θα περιλαμβάνει χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας και τέλη ταξινόμησης αλλά και φοροελαφρύνσεις στη χρήση γενικότερα αλλά ειδικότερα στα εταιρικά αυτοκίνητα, ενώ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά θα δοθεί βαρύτητα στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, διότι στόχευση του υπουργείου είναι οι μηδενικοί ρύποι. Τα τελευταία μάλιστα ενδέχεται να πριμοδοτηθούν με επιπλέον κίνητρα όπως είναι ο μηδενικός φόρος αν ανήκουν σε εταιρικό στόλο.

Βέβαια, μένει να αποσαφηνιστεί τελικά ποια ακριβώς θα είναι τα κίνητρα και τι θα ισχύσει με τα υπόλοιπα νέα αυτοκίνητα, αφού ο υφυπουργός ενώ αναφέρει πως τα κίνητρα θα αφορούν και συμβατικά μοντέλα νέας τεχνολογίας (που προφανώς προωθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα), επανέρχεται μιλώντας για κίνητρα αποκλειστικά σε μοντέλα μηδενικών ρύπων...

Όπως και να ΄χει το σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις και κίνητρα για την αγορά νέων «καθαρών» αυτοκινήτων χαμηλών και μηδενικών ρύπων και που μπορεί να μην προσεγγίζουν τα αντίστοιχα κίνητρα που προσφέρουν άλλες μεγάλες ευρωπαικές χώρες, είναι ωστόσο προς την σωστή κατεύθυνση και αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον.

Mercedes
EPEKTASI EGGYHSHS