ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η ΜΙΝΙ αποκάλυψε τα πρώτα ηλεκτρικά John Cooper Works με 258 ίππους

1.216 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2024)
Η ΜΙΝΙ αποκάλυψε τα πρώτα ηλεκτρικά John Cooper Works με 258 ίππους
12 Φωτογραφίες »

- Πρεμιέρα για τα ηλεκτρικά Cooper και Aceman John Cooper Works.
- Με 258 ίππους και 350 Nm ροπής.
- Αναβαθμισμένα φρένα και ανάρτηση.
- Η γνωστή αμφίεση John Cooper Works μέσα και έξω.

Πρεμιέρα για τα ηλεκτρικά Cooper και Aceman John Cooper Works

Η ΜΙΝΙ στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού αποκάλυψε τα πρώτα ηλεκτρικά John Cooper Works μοντέλα της. Ο λόγος για τα John Cooper Works Electric και John Cooper Works Aceman, με το ηλεκτρικό δίδυμο να αποτελεί επί της ουσίας τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων της μάρκας.

Σε ότι αφορά τη σχεδίασή τους δεν υπάρχουν αλλαγές. Το πρώτο είναι ένα τρίθυρο hatchback ενώ το δεύτερο είναι ένα πιο πρακτικό πεντάθυρο crossover. Τα δύο ηλεκτρικά βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα και έχουν περισσότερη ισχύ, μαζί με διάφορες αλλαγές σε φρένα και ανάρτηση.

Με 258 ίππους και 350 Nm ροπής

Το ηλεκτρικό δίδυμο έχει κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς. Εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 258 ίππων και 350 Nm ροπής. Η ΜΙΝΙ αναφέρει πως το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,9 δευτερόλεπτα στο Cooper και σε 6,4 δευτερόλεπτα στο Aceman. Αυτό σημαίνει πως το τρίθυρο hatchback κατεβάζει το χρόνο στο συγκεκριμένο σπριντ κατά 0,8 δευτερόλεπτα σε σχέση με το JCW με κινητήρα καύσης, και το πεντάθυρο crossover κατά 0,7 δευτερόλεπτα.

Αμφότερα τα μοντέλα έχουν τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα, μπαταρία 54,2 kWh και αυτονομία 371 χιλιομέτρων το MINI John Cooper Works Electric και 355 χιλιομέτρων το MINI John Cooper Works Aceman.

Αναβαθμισμένα φρένα και ανάρτηση

Για να βελτιώσει τα πράγματα η ΜΙΝΙ έχει προσθέσει μία λειτουργία boost που αυξάνει προσωρινά την ισχύ κατά 27 άλογα. Σύμφωνα με τη μάρκα, η λειτουργία αυτή είναι χρήσιμη στις προσπεράσεις. Τα ηλεκτρικά μοντέλα JCW λαμβάνουν επίσης αναβαθμισμένα φρένα και ανάρτηση.

Η γνωστή αμφίεση John Cooper Works μέσα και έξω

Εξωτερικά, αμφότερα ξεχωρίζουν από τη διχρωμία, φέροντας κόκκινες πινελιές, αλλά και από τα λογότυπα JCW. Το MINI John Cooper Works Electric φοράει ζάντες 18 ιντσών, ενώ το MINI John Cooper Works Aceman 19άρες ζάντες. Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι τυλιγμένα με συνθετικό δέρμα, ενώ τα μπροστινά έχουν κόκκινες ραφές για αντίθεση. Σταθερή στη θέση της είναι η στρογγυλή οθόνη OLED 9,4 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Η οθόνη αυτή φιλοξενεί το infotainment, ενώ δείχνει και βασικές πληροφορίες, όπως την ταχύτητα, τη στάθμη του καύσιμου και τις οδηγίες πλοήγησης. Κάτω από αυτή την οθόνη  βρίσκεται ένας απλός πίνακας ελέγχου που ενσωματώνει και τον επιλογέα ταχυτήτων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
VW
NEXEN NFERA PRIMUS