Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Με οθόνη 27 ιντσών το νέο ηλεκτρικό της Ford

4.891 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2021)

Η Ford θα δώσει στο νέο της ηλεκτρικό crossover μια οθόνη 27 ιντσών για το σύστημα infotaiment και μια 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων.

Η Ford έχει υποσχεθεί πως από το 2026 θα προσφέρει στην Ευρώπη μόνο Plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να εγκαταλείψει πλήρως τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα μη-επαγγελματικά οχήματα από το 2030. Για να τα καταφέρει αυτά, η Ford θα έχει την βοήθεια της VW, αφού θα χρησιμοποιήσει την MEB πλατφόρμα του γερμανικού ομίλου.

Το νέο ηλεκτρικό της Ford θα κάνει ντεμπούτο το 2022 και θα λανσαριστεί το 2023 με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως θα είναι ένα crossover που θα μοιάζει αρκετά στο ID.4, αν και θα έχει πιο boxy σχεδίαση και θα γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο ως μοντέλο Ford. To αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί στην Κολωνία της Γερμανίας και θα προσφερθεί τόσο σε πισωκίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις με την ισχύ να φτάνει ακόμα και τα 300 άλογα.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως η καμπίνα του ηλεκτρικού της Ford θα μοιάζει πολύ στο Evos που προσφέρεται στην Κίνα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να περιμένουμε πως το νέο ηλεκτρικό crossover της Ford θα λάβει 12,3 ιντσών πίνακα οργάνων και, δίπλα του, μια οθόνη 27 ιντσών για το σύστημα infotainenment με λογισμικό SYNC4.

To όνομα του μοντέλου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, με βρετανικά μέσα πάντως να αναφέρουν πως σίγουρα δεν θα ονομαστεί Mondeo και πως η έκδοση επιδόσεων που θα έχει δεν θα λέγεται ST ή RS. Τα κινητήρια σύνολα του VW ID.4 λέγεται πως θα μεταφέρουν ατόφια στο νέο ηλεκτρικό της Ford.

Oι δύο φίρμες έχουν αρχίσει να συνεργάζονται πάνω στην ανάπτυξη ενός μικρού ηλεκτρικού hatchback. Η VW ετοιμάζει επίσης ένα μικρό ηλεκτρικό που θα τοποθετηθεί κάτω από το VW ID.3.

Peugeot - Toyota
OPEL