Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

41 χρόνια στη Mercedes: Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής Bruno Sacco

(30/9/2024)
41 χρόνια στη Mercedes: Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής Bruno Sacco
4 Φωτογραφίες »

- 41 ολόκληρα χρόνια στη Mercedes!
- Ο σχεδιαστής της 230 SL γνωστή και ως «Pagoda».
- Σχεδίασε την πρώτη βάγκον Mercedes.
- Μοντέλα όπως η A-Class, S-Class, G-Class και άλλα πολλά, έχουν τη δική του υπογραφή.

41 ολόκληρα χρόνια στη Mercedes!

Φτωχότερος είναι ο κόσμος του αυτοκινήτου, αλλά και η οικογένεια της Mercedes, καθώς ο θρυλικός σχεδιαστής της γερμανικής μάρκας, Bruno Sacco έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Από τα 90 χρόνια της ζωής του, τα 41 ο Sacco τα πέρασε στη Mercedes, σχεδιάζοντας μεταξύ άλλων κάποια εμβληματικά αυτοκίνητα της luxury φίρμας.
 
«Μια Mercedes-Benz πρέπει πάντα να μοιάζει με μια Mercedes-Benz», είχε πει κάποτε ο Bruno Sacco και ο Ιταλός σχεδιαστής φρόντισε με τη δουλειά του να εφαρμόσει στο μέγιστο την παραπάνω φράση, στα 41 χρόνια που αποτέλεσε μέλος της γερμανικής μάρκας!!! Η Mercedes προσέλαβε τον Sacco το μακρινό 1958 ως δεύτερο σχεδιαστή, πρωτού στη συνέχεια αναλάβει την ευθύνη του τμήματος σχεδιαστικού τμήματος (Body Design and Dimensional Concept).

Ο σχεδιαστής της 230 SL γνωστή και ως «Pagoda»

Τα πρώτα χρόνια της πορείας του στη Mercedes είχε συμβολή στη σχεδίαση σημαντικών αυτοκινήτων ανάμεσα από άλλα σε μοντέλα όπως οι 600 (W100) και 230 SL γνωστή και ως «Pagoda» (W113). Εκτός από αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, ο Sacco δεν δίστασε να συμμετάσχει και σε δύσκολα πρότζεκτ με πρωτότυπα με περιστροφικούς κινητήρες και αυτοκίνητα με gullwing πόρτες (που ανοίγουν όπως τα φτερά των γλάρων), όπως τα C 111 και C 111-II.

Σχεδίασε την πρώτη βάγκον Mercedes

Το 1975, ο Sacco διορίστηκε επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης. Το πρώτο του έργο ήταν το W123 T-Modell, πρόδρομος της βάγκον E-Class. Το εν λόγω μοντέλο κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Mercedes αφού ήταν το πρώτο βάγκον της μάρκας. Σχεδίασε επίσης την S-Class W126 και το κομψό αντίστοιχο κουπέ C126. Επίσης κατά τη δεκαετία του 1970, η σχεδίαση της G-Class έλαβε σάρκα και οστά με αυτόν επικεφαλής.

«Η S-Class το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στην Mercedes»

Δεκαετίες μετά τη σχεδίαση αυτών των αυτοκινήτων, ο γεννημένος στο Ούντινε σχεδιαστής είπε πόσο περήφανος ήταν για τη σειρά 126 (την S-Class της εποχής): «Η σειρά μοντέλων 126 σε όλες τις μορφές σχεδίασης είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει για τη Mercedes-Benz», είχε πει. Αυτός ήταν και ο λόγος που μόλις αποσύρθηκε από την... ενεργό δράση, πήρε στο γκαράζ του μία 560 SEC σε σκούρο μπλε χρώμα.

Η δουλειά του Sacco βοήθησε επίσης τη Mercedes να προσελκύσει ελατές νεότερης ηλικίας χάρη στην 190 (W201), το αυτοκίνητο πρόδρομος της C-Class. Το ίδιο ίσχυσε και με την A-Class το 1997. Ο Bruno Sacco έβαλε το... χέρι του σε πλήθος αυτοκινήτων, όλων των κατηγοριών τα οποίας εκτείνονται ακόμα και στο πολυτελές SUV M-Class μέχρι και το minivan, V-Class.

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD
CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS