ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Mercedes: Εργοστάσιο ανακυκλώνει το 96% των πρώτων υλών των μπαταριών

(22/10/2024)
Mercedes: Εργοστάσιο ανακυκλώνει το 96% των πρώτων υλών των μπαταριών
5 Φωτογραφίες »

- Πολύτιμα μέταλλα από μπαταρίες ηλεκτρικών όπως λίθιο, νικέλιο και κοβάλτιο ανακτούνται.
- Χρησιμοποιούνται ξανά, παράγοντας 50.000 νέες μονάδες μπαταρίας κάθε χρόνο.
- Το εργοστάσιο συγκεντρώνει έως και 2.500 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών ετησίως.
- Η οροφή του εργοστασίου παράγει 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για τις ανάγκες του εργοστασίου.

Ανακυκλώνει το 96% των πρώτων υλών των μπαταριών

Η Mercedes-Benz εγκαινίασε ένα νέο εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στη νότια Γερμανία, το οποίο λέει ότι ουσιαστικά δημιουργεί κυκλική οικονομία για τα ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας. Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, το νέο εργοστάσιο μπαταριών μπορεί να ανακυκλώσει το 96% των πρώτων υλών από αυτές που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας, προκειμένου αυτές να χρησιμοποιηθούν ξανά σε νέες μπαταρίες.

Πολύτιμα μέταλλα όπως λίθιο, νικέλιο και κοβάλτιο ανακτούνται

Η γερμανική luxury φίρμα ανέφερε συγκεκριμένα πως το εργοστάσιο μπορεί να ανακτήσει αρκετά υλικά, συμπεριλαμβανομένου του λιθίου, του νικελίου και του κοβαλτίου, για να παράγει περισσότερες από 50.000 νέες μονάδες μπαταρίας κάθε χρόνο. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε μία υδρομεταλλουργική διαδικασία που έχει υιοθετήσει η Mercedes-Benz μέσω της οποίας ανακυκλώνονται τα ενεργά υλικά που αποτελούν τα ηλεκτρόδια των στοιχείων της μπαταρίας.

Το εργοστάσιο διαθέτει επίσης και μία γραμμή, όπου τεμαχίζονται οι μπαταρίες προκειμένου στη συνέχεια να ανακτηθούν και να διαχωριστούν υλικά όπως το πλαστικό, ο χαλκός, το αλουμίνιο και το σίδερο.

Συγκεντρώνει έως και 2.500 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών ετησίως

Η Mercedes υποστηρίζει πως η τροφοδοσία για τη λειτουργία της γραμμής ανακύκλωσης προέρχεται από 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, μεγάλο μέρος της οποίας παράγεται από ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του κτιρίου 6.800 τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με τη Mercedes, το εργοστάσιο ετησίως μπορεί να ανακτήσει έως και 2.500 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, εξοικονομώντας έτσι όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους.

Έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ η Mercedes

Για το νέο της εργοστάσιο, η Mercedes-Benz συνεργάστηκε με μια κοινοπραξία μεταξύ της εταιρείας SMS Group και της αυστραλιανής εταιρείας Neometals. Η εταιρεία έχει επενδύσει από το ταμείο της δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την εγκατάσταση, ενώ έχει και την χρηματοδοτική στήριξη από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών και κλίματος της Γερμανίας.

Hyundai
Leasing