Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Mitsubishi Space Star Vs Suzuki Swift: Μικρά σε διαστάσεις και φθηνά αυτοκίνητα
3 Φωτογραφίες »

Mitsubishi Space Star Vs Suzuki Swift: Μικρά σε διαστάσεις και φθηνά αυτοκίνητα

Mitsubishi Space Star Vs Suzuki Swift: Μικρά, φθηνά & για την πόλη μόνο

12.290 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2024)

- Το Space Star είναι το φθηνότερο μικρό που μπορείς να αγοράσεις (15 χιλιάρικα)
- Έχουν και τα δύο 5 χρόνια εγγύησης, με το Swift παίρνεις καλύτερο εξοπλισμό
- «Φοράνε» αδύναμους κινητήρες που «καίνε» γύρω στα 5 λτ./100 χλμ..
- Το Swift χωρά 2 παραπάνω τσάντες για laptop (28 λτ.)

Το Space Star είναι το φθηνότερο μικρό που μπορείς να αγοράσεις (15 χιλιάρικα)

Συγκρίνουμε δύο φθηνά αυτοκίνητα με μικρές διαστάσεις και ίδιο μήκος (3.845 χλστ.), τα Mitsubishi Space Star και Suzuki Swift. Το Mitsubishi Space Star είναι το φθηνότερο μικρό αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς, με τιμή εκκίνησης τα 15.010 ευρώ. Ακριβότερο είναι το Suzuki Swift, που στη βασική έκδοση εξοπλισμού GL κοστίζει 16.580 ευρώ. Υπό το πρίσμα του φθηνότερου, η διαφορά των 1.600 ευρώ είναι μεγάλη.

«Φοράνε» αδύναμους κινητήρες που «καίνε» γύρω στα 5 λτ./100 χλμ.

Κάτω από το καπό τους βρίσκονται 2 σχετικά αδύναμοι, μη τούρμπο, κινητήρες 1.200 κυβικών., που συνδυάζονται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Στο Space Star η τελική ισχύς του κινητήρα είναι στα 71 PS, δώδεκα άλογα λιγότερα από την απόδοση του ήπια υβριδικού (12V) Suzuki Swift των 80 ίππων. Σύμφωνα με όσα «λένε» οι εταιρείες, το μοντέλο της Suzuki έχει 1 δλ. καλύτερη επιτάχυνση 0-100 χλμ../ώρα (13,1 δλ.).

Έχουν και τα δύο 5 χρόνια εγγύησης, αλλά το Swift έχει καλύτερο εξοπλισμό

Οι εγχώριες αντιπροσωπείες σε Mitsubishi και Suzuki δίνουν στα μοντέλα τους αρκετά καλές εγγυήσεις για τα δεδομένα της αγοράς, στα 5 χρόνια. Από εκεί και πέρα, η χαμηλή τιμή των δύο μοντέλων συνεπάγεται και κάποιες ελλείψεις στον εξοπλισμό. Στην επιμέρους σύγκριση, πάντως, το Swift αναδεικνύεται καλύτερο, με περισσότερες ηλεκτρικές ευκολίες και ανέσεις (π.χ. κεντρικό κλείδωμα, και LED προβολείς).

Το Swift χωρά 2 παραπάνω τσάντες για laptop (28 λτ.)

 «Έχουν ολόιδιο μήκος και μεταξόνιο, άρα στους χώρους έχουμε ισοπαλία», θα πει κανείς. Όχι, διότι η εσωτερική τους διαμόρφωση δίνει στο μικρό της Suzuki ένα προβάδισμα σε χώρο για τα πόδια και το κεφάλι των πίσω επιβατών, την ώρα που το Space Star είναι ελάχιστα πιο φαρδύ πίσω. Μεγαλύτερος είναι και ο χώρος αποσκευών στο Suzuki (265 λτ. Vs 235 λτ.).

Σελίδα 2Σχεδίαση - Εσωτερικό
Σελίδα 3Κινητήρες και οδική συμπεριφορά
Σελίδα 4Η γνώμη μας
Autotriti.gr
OPEL