ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μπαταρία δίνει στα PHEV μεγαλύτερη αυτονομία απ' ότι κάποια ηλεκτρικά

(25/10/2024)
Μπαταρία δίνει στα PHEV μεγαλύτερη αυτονομία απ' ότι κάποια ηλεκτρικά
2 Φωτογραφίες »

- Η νέα μπαταρία ονομάζεται Freevoy Super Hybrid Battery.
- Θα προσφέρει στα Plug-in υβριδικά ηλεκτρική αυτονομία για 400 χιλιόμετρα.
- 30 Plug-in υβριδικά μοντέλα θα εξοπλιστούν με τη νέα μπαταρία το 2025.
- Τα υλικά και η χημεία της μπαταρίας είναι τα δύο πλεονεκτήματά της.

Η νέα μπαταρία ονομάζεται Freevoy Super Hybrid Battery

Μία νέα μπαταρία η οποία υπόσχεται πως θα προσφέρει στα Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία από αυτή που έχουν σήμερα κάποια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αποκάλυψε η CATL. Ο λόγος για τη νέα μπαταρία με την ονομασία, Freevoy Super Hybrid Battery.

Θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 400 χιλιόμετρα

Η μπαταρία της κινεζικής εταιρείας υπόσχεται να δώσει στα Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα ηλεκτρική αυτονομία έως και 400 χιλιόμετρα! Εκτός από τη σημαντική αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας, η CATL λέει ότι η μπαταρία υποστηρίζει πολύ γρήγορη φόρτιση 4C. Αυτό μεταφράζεται ως εξής. Με 10 λεπτά φόρτιση σε συμβατό φορτιστή, η μπαταρία θα γεμίζει σε τέτοιο ποσοστό που θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία για 280 χιλιόμετρα. Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, εάν οι αριθμοί αυτοί ισχύσουν και στην πράξη, τότε θα μιλάμε για τεράστια αύξηση, μιας και στην πλειοψηφία των σημερινών PHEV αυτοκίνητων η ηλεκτρική αυτονομία δεν ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα.

Τα υλικά και η χημεία της μπαταρίας είναι τα δύο πλεονεκτήματά της

Η CATL υποστηρίζει πως το «μυστικό» για τη μεγάλη αυτονομία της μπαταρίας είναι ο συνδυασμός των προηγμένων υλικών που χρησιμοποιεί και της νέας τεχνολογίας αιχμής στη χημεία της. Η κινεζική εταιρεία στην παρουσίασή της ανέλυσε κάποια από τα στοιχεία της Freevoy Super Hybrid Battery, όπως το γεγονός πως ενσωματώνει την τεχνολογία μπαταριών ιόντων νατρίου και ένα σχέδιο ηλεκτροδίων με πολλαπλών στρώσεων, ωστόσο υπογράμμισε πως αυτό που έχει σημασία είναι η εντυπωσιακή αυτονομία της.

30 Plug-in υβριδικά μοντέλα θα εξοπλιστούν με τη νέα μπαταρία το 2025

Κλείνοντας, σημαντικό είναι να αναφερθεί πως η νέα Freevoy Super Hybrid μπαταρία θα εξοπλίσει 30 υβριδικά μοντέλα τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν το επόμενος έτος. Μεταξύ των πρώτων που θα το υιοθετήσουν θα είναι μάρκες όπως η Chery, η GAC, η Geely και η VOYAH.

Toyota
NISSAN