Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Νέα ηλεκτρικά Citroen e-Jumpy στην Ολυμπία Οδό

2.153 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2021)

Δύο ηλεκτρικά βαν Citroen e-Jumpy προστέθηκαν πλέον στο δυναμικό της Ολυμπίας Οδού.

Η Ολυμπία Οδός ενίσχυσε και ηλέκτρισε τον στόλο της, θέτοντας σε λειτουργία δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα συντήρησης, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος.
 
Η δράση εντάσσεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής του στόλου οχημάτων σε «πράσινο» στόλο και αποσκοπεί στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των ηλεκτρικών οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, όπως σε σχέση με την οδηγική συμπεριφορά του προσωπικού, τις καιρικές συνθήκες και τις απαιτήσεις των εργασιών συντήρησης. Η διαδικασία αυτή θα συμβάλλει στη συλλογή πολύτιμων δεδομένων σχετικά με την απόδοση των οχημάτων καθώς επίσης στην καλύτερη κατανόηση των οικονομικών οφελών, με προτεραιότητα την εκπλήρωση των επιχειρησιακών αναγκών και την παράλληλη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων.
 
Τα οχήματα είναι τα ηλεκτρικά βαν Citroen e-Jumpy compact προσαρμοσμένα με μια μπάρα φάρων στην οροφή και εσωτερική διαρρύθμιση. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων, μπαταρία 50 kWh και έως 230 χιλιόμετρα αυτονομία. Το πλάνο είναι να χρησιμοποιούνται καθημερινά, κατά κύριο λόγο σε προγραμματισμένες ημερήσιες εργασίες συντήρησης στον αυτοκινητόδρομο και να φορτίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, με ήπια φόρτιση 4,5 ωρών σε φορτιστή 22KW.
 
Μάλιστα η Ολυμπία Οδός επισημαίνει πως μελλοντικά φιλοδοξεί να επεκτείνει περαιτέρω την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης στον στόλο της. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι δεσμεύεται απόλυτα στο πλάνο της για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, με πρωτοβουλίες, όπως η επένδυση σε υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους ΣΕΑ Βέλου και Ψαθόπυργου, η βελτιστοποίηση του φωτισμού στις σήραγγες και η ηλεκτροδότηση όλων των εγκαταστάσεων σε ποσοστό 100% από πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές.

Peugeot - Toyota
OPEL