Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέες τιμές διοδίων στην Αττική Οδό | Τι κάνουν οι κάτοχοι e-Pass;

1.402 Επισκέψεις στο άρθρο (4/10/2024)
Νέες τιμές διοδίων στην Αττική Οδό | Τι κάνουν οι κάτοχοι e-Pass;

- Από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 θα ισχύσει η μείωση των τελών διοδίων
- Ισχύουν ως έχουν τα προγράμματα e-Pass για τον Οκτώβρη
- Παράκληση για ανανέωση υπολοίπου των συνδρομών έως την Παρασκευή

Από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, θα ισχύσει η μείωση των διοδίων τελών

Από τα ξημερώματα της Κυριακής, 6 Οκτωβρίου 2024, η Αττική Οδός παραχωρείται από τα χέρια του δημοσίου στον νέο παραχωρησιούχο (Νέα Αττική Οδός Μ.Α.Ε.). Αυτό που ενδιαφέρει άμεσα τους χρήστες της είναι ότι από την ίδια μέρα θα ισχύσουν νέες τιμές διέλευσης διοδίων, οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής:

  • 1,25€ για τα μοτοποδήλατα
  • 2,50€ για τα Ι.Χ. (κατηγορίες 2, 3, 4)
  • 6,25€ για τα μικρά και μεσαία φορτηγά (κατηγορία 5)
  • 10,00€ για τα μεγάλα φορτηγά (κατηγορία 6)
Τι γίνεται όμως με όσους έχουν e-Pass; Πόσο θα πληρώνουν για κάθε διέλευση, από τη στιγμή που μειώνονται τα διόδια για τις διελεύσεις στην Αττική Οδό; 

Ισχύουν ως έχουν τα προγράμματα e-Pass για τον Οκτώβρη

Αρχικά, προκειμένου να μην επηρεαστεί η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, η νέα εταιρεία παραχώρησης υπεισέρχεται αυτόματα σε όλες τις συμβάσεις με τους συνδρομητές, αναλαμβάνοντας όλα τα σχετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αυτό σημαίνει πως οι συσκευές e-Pass συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται κανονικά, με μεταφορά των ποσών που αντιστοιχούν στα χρηματικά υπόλοιπα των συνδρομητικών λογαριασμών προπληρωμής. Ειδικά για τον Οκτώβρη θα διατηρηθούν τα παρακάτω συνδρομητικά προγράμματα:

  • Πρόγραμμα Bonus: διατηρείται η πρόβλεψη για τις 15 δωρεάν διελεύσεις του Οκτωβρίου.
  • Προγράμματα Friendly και Business: οι τιμές των 30 πρώτων διελεύσεων μειώνονται στα επίπεδα του Βασικού Διοδίου (βλ. παραπάνω τις νέες τιμές), με τις υφιστάμενες τιμές των επόμενων 20 διελεύσεων (31η έως 50η) και τις τιμές πλέον των 50 διελεύσεων (51η και άνω) να διατηρούνται ως έχουν σήμερα, μόνο για τον μήνα Οκτώβριο.
Από εκεί και έπειτα, όσοι είχαν επιλέξει το συνδρομητικό πρόγραμμα «Express», το δημοφιλέστερο σύμφωνα με την εταιρεία, το οποίο προσφέρει σταθερή έκπτωση για τις πρώτες 35 διελεύσεις, ρίχνοντας το κόστος ανά διέλευση από τα 2,80 ευρώ στα 2,55 ευρώ, πλέον θα πληρώνουν 2,50 ευρώ για όλες τις διελεύσεις για τον μήνα Οκτώβριο.

Ζητείται η ανανέωση υπολοίπου των συνδρομών έως την Παρασκευή

Για την αποφυγή επιβάρυνσης του συστήματος κατά την επόμενη ημέρα μετάβασης, η νέα παραχωρησιούχος εταιρεία κάνει θερμή παράκληση στους συνδρομητές, μέσω ανακοίνωσης, να ανανεώσουν τα υπόλοιπα των προγραμμάτων τους έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024.

Κλείνοντας, σημειώστε πως παραμένει σε ισχύ ο 4ψήφιος Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 1024, ενώ επίσης οι συσκευές e-Pass συνεχίζουν να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Mercedes
ODIGOS AGORAS LINGLONG