Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
5 φωτογραφίες »

Νέος σχεδιασμός για ηλεκτρικά υπόσχεται +30% αυτονομία

3.126 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2021)

Μία νέα εταιρεία θέλει να κάνει επανάσταση στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκίνητων αποκαλύπτοντας τη δική της καινοτόμο λύση σχεδιασμού που, όπως λέει, θα μπορούσε να επιτρέψει 30% μεγαλύτερη αυτονομία!

Η start-up εταιρεία, Page-Roberts που ιδρύθηκε το 2019 και έχει έδρα το Λονδίνο στοχεύει να αναβαθμίσει δραστικά την αυτονομία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο τρόπος για να μπορέσει να φτάσει στον στόχο της είναι μία κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχεδιαστική ιδέα που επανεξετάζει τη θέση της μπαταρίας σε ένα συμβατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
 
Σύμφωνα πάντα με όσα επικαλείται η νεοσύστατη εταιρεία, αντί να τοποθετεί τη μπαταρία κάτω από το πάτωμα, όπως συμβαίνει στα περισσότερα αυτοκίνητα παραγωγής, η Page-Roberts ζητά την τοποθέτηση της μπαταρίας κάθετα και μάλιστα στην περιοχή της καμπίνας. Μέσω αυτής της τεχνικής η Page-Roberts υποστηρίζει πως αφενός θα αποφευχθούν οι «δομικές πολυπλοκότητες» μιας συμβατικής διάταξης, αφετέρου πέραν της αυτονομίας θα βελτιωθεί ο σχεδιασμός, η εμπειρία του χρήστη και θα μειωθεί το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Η μπαταρία θα τοποθετηθεί ανάμεσα στις δύο σειρές καθισμάτων, με την πίσω σειρά να κοιτάει προς τα πίσω και όχι την πλάτη των μπροστά καθισμάτων. Η Page-Roberts υποστηρίζει πως αυτή τη διάταξη στο εσωτερικό, είναι «πολύ πιο συμπαγής» από τα υπάρχοντα σχέδια. Θα επέτρεπε επίσης στο αυτοκίνητο να μειώσει την απόστασή του από το έδαφος, να είναι αεροδυναμικά πιο αποδοτικό και να ζυγίζει λιγότερο.
 
Ως αποτέλεσμα των όλων παραπάνω, ισχυρίζεται η εταιρεία, ότι το αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει 30% περαιτέρω με μια φόρτιση ή να χρησιμοποιήσει μια μικρότερη μπαταρία για να διατηρήσει παρόμοια αυτονομία με τα υπάρχοντα επίπεδα. Εκτιμά επίσης ότι το κόστος κατασκευής θα μπορούσε να μειωθεί έως και 36%.

Mercedes
CUSTOM VS MAXUS