ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ντεμπούτο για το νέο Renault 4 E-Tech electric με έως 150 PS

1.193 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2024)
Ντεμπούτο για το νέο Renault 4 E-Tech electric με έως 150 PS
16 Φωτογραφίες »

- Θα αποτελεί μια crossover έκδοση του Renault 5
- Με τετραγωνισμένη σχεδίαση και τραπεζοειδή πίσω φινιστρίνια
- 'Ανετο σαλόνι, με φυσικά κουμπιά σε στυλ πιλοτηρίου
- Με δύο επιλογές σε κινητήρια σύνολα, 122 και 150 PS

Θα αποτελεί μια crossover έκδοση του Renault 5

Η Renault μετά τις πρώτες εικόνες, παρουσίασε στην έκθεση του αυτοκινήτου του Παρισιού, την αναβίωση του Renault 4, έχοντας το όνομα 4 E-Tech electric, με το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, να μπαίνει στην γκάμα της μάρκας δίπλα στο Renault 5. Το Renault 4 E-Tech electric έχει μήκος 4,14 μέτρα και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα AmpR Small, την ώρα που στα 18.1 εκ. βρίσκεται η απόστασή του από το έδαφος. Το νέο ηλεκτρικό της Renault αναμένεται στις αγορές το 2025.

Με τετραγωνισμένη σχεδίαση και τραπεζοειδή πίσω φινιστρίνια

Το νέο μοντέλο της Renault, διαθέτει φαρδιά μάσκα που ξεχωρίζει χάρη στο φωτισμένο περίγραμμα που περιβάλλει τους στρογγυλούς προβολείς LED στις άκρες της. Μάλιστα το Renault 4 E-Tech electric είναι το πρώτο όχημα της Renault που διαθέτει φωτιζόμενο σήμα στη μέση της γρίλιας. Από κει και πέρα, τόσο ο μπροστά προφυλακτήρας, όσο και ο πίσω, διαθέτουν κατακόρυφα προστατευτικά εξογκώματα, που θυμίζουν έντονα το αρχικό Renault 4. Στο πλάι ένα αυτοκόλλητο που συνδέει νοητά τις κολώνες του παρμπρίζ με τους θόλους των τροχών, παραπέμπει στα χαρακτηριστικά μπροστινά φτερά του αρχικού Renault 4. Επίσης παρατηρούμε τις τρεις παράλληλες «ρίγες», χαμηλά στις πόρτες, που μοιάζουν με οριζόντια εξογκώματα στο  αμάξωμα. Σύμφωνα με τη Renault το χαρακτηριστικό αυτό είναι εμπνευσμένο από τα πλαστικά προστατευτικά που ξεχώριζαν στις πλευρές του 4L. Πηγαίνοντας προς τα πίσω βλέπουμε πως το μοντέλο εξακολουθεί να διαθέτει το σήμα κατατεθέν του προκατόχου του, που δεν είναι άλλο από τα τραπεζοειδή πίσω φινιστρίνια, ακριβώς πάνω από τους πίσω τροχούς, λειτουργώντας ως τρίτο τζάμι.

Στο πίσω μέρος βλέπουμε τον αριθμό «4» να δεσπόζει, μαζί με τα κάθετα LED φωτιστικά σώματα σε στυλ «χαπιού», που έρχονται διακεκομμένα σε τρία τμήματα για να μας παραπέμπουν στα πίσω φώτα του 4L. Επιπλέον το Renault 4 E-Tech electric διαθέτει και μία μικρή αεροτομή, στο πάνω μέρος της πόρτας που οδηγεί στο πορτμπαγκάζ. Το τελευταίο, σύμφωνα με τη μάρκα, διαθέτει χαμηλό κατώφλι φόρτωσης για να διευκολύνει την αποθήκευση των πραγμάτων.

'Ανετο σαλόνι, με φυσικά κουμπιά σε στυλ πιλοτηρίου

Το σαλόνι του νέου Renault 4 δεν διαφέρει πολύ από αυτό του Renault 5, με το ταμπλό του αυτοκινήτου να διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,1 ιντσών και οθόνη για infotainment μεγέθους 10 ιντσών, ενώ η γαλλική εταιρεία τοποθέτησε και φυσικά κουμπιά κάτω από τους αεραγωγούς, σε στυλ πιλοτηρίου. Σύμφωνα με τη Renault, στα πίσω καθίσματα οι επιβάτες θα έχουν αρκετό χώρο για τα πόδια τους λόγω του μήκους του μεταξονίου του αυτοκινήτου (2.62 μέτρα), ενώ γνωστοποιείσαι πως θα υπάρχουν και εκδόσεις με υφασμάτινη οροφή, η οποία φυσικά θα μπορεί να ανοίγει.

Με δύο επιλογές σε κινητήρια σύνολα, 122 και 150 PS

Το νέο Renault 4 θα διαθέτει δύο επιλογές, όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα του. Η μια θα προσφέρει 122 ίππους και 225 Nm ροπής, ενώ η δεύτερη θα φτάνει τα 150 PS και τα 245 Nm ροπής και θα μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 8,5 δευτερόλεπτα. Ακόμα, το νέο ηλεκτρικό θα διαθέτει δύο επιλογές σε μπαταρίες, μια μικρή των 40 kWh και μια μεγαλύτερη των 52 kWh, ενώ θα μπορεί να φτάσει τα 300 χλμ. και τα 400 χλμ. αυτονομία αντίστοιχα. Τέλος θα μπορεί να φορτίσει με ισχύ μέχρι και τα 100 kW και θα φτάνει από το 15% έως το 80% μέσα σε μισή ώρα.

Mercedes
TURANZA 6 POY KSEXORIZEI