Τα μίνι μοντέλα στη γκάμα των δύο εταιρειών αποτελούν δύο εξαιρετικά εργαλεία για αυτούς που κατά βάση κινούνται εντός της πόλης. 

Εξαιρετικό μέσα στην πόλη το Aygo, ευέλικτο και φιλτράρει πολύ καλά τις ανωμαλίες.

To VW up! είναι πολύ σταθερό και ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.

Πολύ μοντέρνα η καμπίνα του Aygo, το οποίο διαθέτει και πολλές επιλογές συνδεσιμότητας.

Αρκετά στιβαρό και με μεγάλους χώρους το εσωτερικό του VW up!

Κατηγορία μίνι: Toyota Aygo vs VW up!

29.122 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα πολη-μήχανα

Τα μίνι μοντέλα στη γκάμα των δύο εταιρειών αποτελούν δύο εξαιρετικά εργαλεία για αυτούς που κατά βάση κινούνται εντός της πόλης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε τα καταφέρνουν και σε μη αστικές διαδρομές. 


Τα συν του Toyota Aygo
- Νεανική σχεδίαση
- Ευχρηστία εσωτερικού
- Δυνατότητες συνδεσιμότητας

Τα συν του VW up!
- Χώροι - άνεση 
- Ποιότητα κατασκευής
- Γκάμα κινητήρων

Πωλήσεις 2018*
Toyota Aygo: 1.410
VW up!: 697
*Μέχρι 31/7

To Toyota Aygo και το VW up! έβαλαν για τα καλά τις δυο φίρμες στο παιχνίδι των μίνι μοντέλων, τα οποία ο κόσμος λατρεύει για την ευελιξία τους στην πόλη, αλλά και για την οικονομία τους. Το Aygo μάλιστα μετά και την πρόσφατη ανανέωσή του, απέκτησε ακόμη πιο μοντέρνα και δυναμική σχεδίαση, χάρη στο τρισδιάστατο εφέ που σχηματίζει η μάσκα του μπροστά. Το up! από την πλευρά του σχεδιαστικά κινείται σε πιο κλασσικά μοτίβα, όπως άλλωστε και όλα τα μοντέλα της φίρμας.

Κινητήρες: Πληρέστερη γκάμα το up!
Το Aygo διατίθεται αποκλειστικά με έναν σπιρτόζικο 1.000άρη 3κύλινδρο κινητήρα 72 ίππων, με την μέση του κατανάλωση να είναι γύρω στα 5,5 λτ./100 χλμ. Από την άλλη η γκάμα του up! είναι σαφώς μεγαλύτερη. Εκτός από τον 1.000άρη ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο με απόδοση 60 ή 75 ίππων, διαθέσιμος είναι και ο και turbo 1.000άρης TSI απόδοσης 90 ίππων, αλλά και 115 στην έκδοση GTi, που χαρίζει δυναμικές επιδόσεις. Παράλληλα το μοντέλο της VW διαθέτει έκδοση με φυσικό αέριο για κορυφαία οικονομία, αλλά και αμιγώς ηλεκτρική.

Εσωτερικά: Στιβαρό το up! μοντέρνο το Aygo
Το μίνι VW προσφέρει μια στιβαρή και καλοφινιρισμένη καμπίνα με πολύ καλούς χώρους επιβατών (για τα δεδομένα της κατηγορίας) και ικανό χώρο αποσκευών 251 λτ. Η μοναδική παραφωνία στην εργονομία έχει να κάνει με τους χωριστούς διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, αλλά και τα ανοιγόμενα με μεντεσέ πίσω τζάμια. Το Aygo έχει τις ίδιες «εκπτώσεις» με το up! στα μπροστινά και πίσω παράθυρα, ενώ η θέση οδήγησης είναι και εδώ αρκετά βολική, προσφέροντας παράλληλα κι αρκετούς χώρους για μικροαντικείμενα. Η οθόνη αφής του χαρίζει έναν πιο high-tech τόνο, ο οποίος ολοκληρώνεται με τις πολλές λύσεις συνδεσιμότητας που προσφέρονται.

Στο δρόμο: Αστική ευελιξία, ασφαλείς μετακινήσεις
Και τα δυο μοντέλα έχουν μια ιδιαίτερη έφεση στην κίνηση της πόλης. Το Toyota Aygo αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις χάρη στον ασφαλή και ιδιαίτερα προβλέψιμο -για τα δεδομένα της κατηγορίας- τρόπο με τον οποίο κινείται, προτάσσοντας παράλληλα και σημαντική ευελιξία κατά την κίνηση στα στενά όρια της πόλης, αλλά και την άνετη ανάρτησή του. Το VW up! έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης, είναι αρκετά σφιχτό, χωρίς να γίνεται κουραστικό, ενώ και σε μεγαλύτερες ταχύτητες είναι πολύ σταθερό. 

Συμπέρασμα: Χ
Από ένα μίνι θες σίγουρα την ευελιξία και την οικονομία, στοιχεία που το Toyota Aygo προσφέρει στο έπακρο, μαζί με νεανικό χαρακτήρα, επαρκείς επιδόσεις και 6ετη εγγύηση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πρώτο σε πωλήσεις. Τo VW up! προσφέρει καλύτερους χώρους και άνεση που θυμίζουν μεγαλύτερο αυτοκίνητο, ενώ διακρίνεται για την στιβαρότητά του και φυσικά διαθέτει ευρεία γκάμα κινητήρων. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Hyundai
4green