Το Toyota Yaris είναι ο βασιλιάς των πωλήσεων στην Ελλάδα, με το Polo να θέλει διακαώς να του πάρει τη θέση.

Η καμπίνα του Yaris ξεχωρίζει για τους άνετους χώρους που προσφέρει στους επιβάτες και την πρακτικότητά της.

Το εσωτερικό το Polo διακρίνεται για την ποιοτική και στιβαρή κατασκευή του.

Ευέλικτο, άνετο και ευκολοοδήγητο, το Toyota Yaris κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στον τρόπο που κυλάει.

Το VW Polo φιλτράρει εξαιρετικά τις ανωμαλίες του δρόμου και διαθέτει εξαιρετική ποιότητα κύλισης.

Κατηγορία μικρά: Toyota Yaris vs VW Polo

29.095 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο βασιλιάς και ο σφετεριστής

Το Toyota Yaris είναι ο βασιλιάς των πωλήσεων της ελληνικής αγοράς τα τελευταία χρόνια, με το επιτυχημένο Polo να θέλει διακαώς να του πάρει τη θέση.

Τα ατού του Toyota Yaris

- Ευχρηστία-ευελιξία
- Χώροι-Πρακτικότητα
- 6ετής εγγύηση και αξιοπιστία

Τα ατού του VW Polo
- Ποιότητα κύλισης και κατασκευής
- Χώροι
- Συστήματα ασφαλείας (στάνταρ)

Πωλήσεις 2018*
Τoyota Yaris: 3.884 
VW Polo: 2.707
*Μέχρι 31/7

Για την πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς, το Yaris και το Polo αποτελούν παίχτες πρώτης γραμμής για τις πωλήσεις της Toyota και την VW αντίστοιχα. Σχεδιαστικά το ιαπωνικό μοντέλο δείχνει αρκετά πιο δυναμικό και νεανικό, με τη μεγάλη μάσκα του σε σχήμα καταμαράν, ενώ αντίθετα, το Polo ακολουθεί πιο συγκρατημένη σχεδιαστική πολιτική, θυμίζοντας το μεγαλύτερο του Golf.

Κινητήρες: Χωρίς τούρμπο, αλλά υβριδικό το Yaris
Το Toyota Yaris δείχνει να υστερεί στους κινητήρες βενζίνης (1,0 με 69 και 1,5 λτ με 111 ίππους), αφού δεν διαθέτει turbo. Έτσι οι 1,0 λτ. κινητήρες του Polo, ο τούρμπο TSI με 95 και 115 ίππους, αλλά και ο ατμοσφαιρικός MPI καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος επιλογών. Βεβαίως το Yaris διαθέτει και υβριδική έκδοση 100 ίππων, που τονίζει το τεχνολογικό του προφίλ, αλλά και τον 1,4 D-4D πετρελαιοκινητήρα 90 ίππων. Σε αυτά το Polo αντιπαρατάσσει την έκδοση φυσικού αερίου 90 ίππων, αλλά και τον diesel κινητήρα 1,6 TDI με 95 ίππους. 

Εσωτερικά: Πιο ποιοτικό το Polo, πιο πρακτικό το Yaris
Το εσωτερικό του Yaris ξεχωρίζει για την ευρυχωρία και την πρακτικότητά του, θυμίζοντας μοντέλο μεγαλύτερης κατηγορίας. Επίσης η ποιότητα του είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και το φινίρισμά του άψογο. Το Polo έχει πιο συντηρητική αισθητική είναι ιδιαίτερα πρακτικό στην καθημερινή επαφή μαζί του, ενώ διαθέτει ανώτερη αίσθηση ποιότητας. Δίχως δυσκολία θα φιλοξενηθούν 5 ενήλικες και στα δύο μοντέλα, με το Yaris να είναι πιο άνετο και το Polo να έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. 

Στο δρόμο: ¶νετα και ασφαλή
Ευέλικτο, άνετο και ευκολοδήγητο, το Toyota Yaris κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στον τρόπο που ρολάρει πάνω στην άσφαλτο και τον προβλέψιμο χαρακτήρα του. Στο ανοιχτό δρόμο είναι ευθύβολο και σίγουρο. Το Polo από την πλευρά του ξεχωρίζει με εξαιρετική ποιότητα κύλισής του και την απορροφητικότητα της ανάρτησής, χωρίς να γέρνει ή να πλέει στις στροφές. 

Συμπέρασμα: ¶σσος
Mόνο τυχαία δεν είναι η θέση του Yaris στην κορυφή των πωλήσεων. Είναι ένα μοντέρνο, ευρύχωρο, πρακτικό, ευέλικτο και ολοκληρωμένο μικρό μοντέλο, που ουσιαστικά υστερεί μόνο στη μικρότερη γκάμα των βενζινοκινητήρων. Πιο συγκρατημένο σχεδιαστικά, αλλά απόλυτα ασφαλές και ποιοτικό, το Polo σίγουρα αποτελεί έναν ισάξιο αντίπαλο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto