ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio ίσως δεν είναι μόνο ηλεκτρικές!

(17/10/2024)
Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio ίσως δεν είναι μόνο ηλεκτρικές!
4 Φωτογραφίες »

- Το 2025 έρχεται η νέα Stelvio, το 2026 η Giulia.
- Θα είναι ηλεκτρικές αλλά θα υπάρχει και εναλλακτική ανάλογα με τις πωλήσεις.
- Η πλατφόρμα STLA Large θα βοηθήσει σε αυτό.

Καλά νέα για τους petrolheads

Τον Αύγουστο του 2021, η Stellantis είπε ότι η Alfa Romeo θα είναι αμιγώς ηλεκτρική στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα έως το 2027. Σήμερα, από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής μάρκας, Jean-Philippe Imparato ανέφερε πως η απόφαση αυτή ίσως να μην ισχύσει, κάτι που όπως είναι φυσικό επηρεάζει και το μέλλον των νέων μοντέλων της μάρκας, όπως οι νέες Giulia και Stelvio που σχεδιάζονταν ως αμιγώς ηλεκτρικές!

Η πλατφόρμα STLA Large μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα συστήματα κίνησης

Ο Imparato στις δηλώσεις του ανέφερε πως ο Santo Ficili, ο επερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, έχει την ευελιξία να υιοθετήσει μια πιο διευρυμένη γκάμα κινητήρων για τις νέες Stelvio και Giulia. Εάν οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των δύο μοντέλων δεν έχουν τις πωλήσεις στις οποίες στοχεύει η μάρκα, τότε θα μπορούσαν να εξοπλιστούν και με κινητήρες εσωτερικές καύσης. Η δυνατότητα αυτή θα υπάρχει χάρη στην πλατφόρμα STLA Large, στην οποία θα βασιστούν.

Πολλές οι μάρκες που έχουν αλλάξει τα αρχικά τους πλάνα για την ηλεκτροκίνηση

Εάν λοιπόν η Alfa Romeo υπαναχωρήσει της αρχικής της απόφασης, θα γίνει μία ακόμα φίρμα η οποία θα αλλάξει το αρχικό της πλάνο περί εξηλεκτρισμού. Σχεδόν όλες οι μάρκες που είχαν υποσχεθεί να γίνουν ηλεκτρικές έως το 2030, έχουν αναθεωρήσει την απόφασή τους ή έχουν παραδεχτεί πως οι στόχοι που είχαν θέσει ήταν εξαιρετικά αισιόδοξοι.  

Το 2025 έρχεται η νέα Stelvio, το 2026 η Giulia

Κλείνοντας, να πούμε πως η νέα γενιά της Alfa Romeo Stelvio έρχεται επίσημα το επόμενο έτος, με την ολοκαίνουργια Giulia να επιβεβαιώνεται ότι θα ακολουθήσει το 2026. Από κει και πέρα, ένα μεγαλύτερο SUV έχει προγραμματιστεί να φτάσει το 2027 ως ναυαρχίδα με τη Βόρεια Αμερική ως βασική αγορά. Το μοντέλο αυτό θα βασιστεί στην πλατφόρμα STLA Large. Όσον αφορά τα συστήματα κίνησης που θα υιοθετήσουν, αυτό μένει να φανεί!

Mercedes
moto