ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Κινητήρες: Επιταχύνει πιο γρήγορα το πιο ισχυρό Kuga

 Σχολιάστε 
7.024 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2024)
Κινητήρες: Επιταχύνει πιο γρήγορα το πιο ισχυρό Kuga
2 Φωτογραφίες »

Το υβριδικό Ford Kuga έχει κάτω από το καπό έναν 2,5λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα που λειτουργεί σε κύκλο Ατκινσον, ο οποίος συνεργάζεται μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την συνδυαστική ισχύ να φτάνει τα 180 άλογα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Ford Kuga προσπερνά γρήγορα, ανεξαρτήτως ταχύτητας, επιτρέποντας ασφαλείς προσπεράσεις (60-100 σε 4,5 δλ. και 80-120 σε 5,3 δλ.). Σημαντικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω επιτελεί το αυτόματο κιβώτιο CVT, που συμβάλλει σε άμεσες επιταχύνεις, χωρίς περιττούς, ενοχλητικούς εξωτερικούς θορύβους.


To υβριδικό σύστημα του Arkana καίει παραπάνω και την ίδια στιγμή έχει μικρότερη ισχύ.
2 Φωτογραφίες »

To υβριδικό σύστημα του Arkana καίει παραπάνω και την ίδια στιγμή έχει μικρότερη ισχύ.


Το full υβριδικό Renault Arkana συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό 1.600άρη βενζινοκινητήρα 90 ίππων µε 2 ηλεκτρικά µοτέρ: Το ισχυρότερο από αυτά αποδίδει 49 ίππους και αποτελεί το κύριο µοτέρ του υβριδικού συστήµατος, ενώ το µικρότερο αποδίδει 20 ίππους. Η συνδυαστική απόδοση του Arkana E-Tech ανέρχεται στους 145 ίππους, 35 λιγότερους από το Kuga, κάτι που φαίνεται στις επιδόσεις, οι οποίες υπολείπονται σε σχέση με το οικογενειακό SUV της Ford (60-100 σε 5,5 δλ. και 80-120 σε 7,9 δλ.).

Τόσο το Kuga full hybrid όσο και το Arkana E-Tech έχουν το ατού πως μπορούν να κάνουν αρκετά χιλιόμετρα μόνο ηλεκτρικά. Από την μία η Ford υπόσχεται πως το 64% της κίνησης εντός πόλης γίνεται μόνο με ρεύμα, κάτι που διαπιστώσαμε και εμείς στην δοκιμή μας, ενώ στο Arkana παρατηρήσαμε πως το αυτοκίνητο μπορεί να καλύψει μικρότερες αποστάσεις σε χαμηλές ταχύτητες αποκλειστικά με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, που αντλείται από τη μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου (βρίσκεται στο δάπεδο του χώρου αποσκευών).

Σελίδα 1Ποιο Full Hybrid οικογενειακό SUV: Ford Kuga ή Renault Arkana;
Σελίδα 2Εσωτερικό: Στιβαρά και εργονομικά, έχει μεγαλύτερες οθόνες το Kuga
Σελίδα 3Κινητήρες: Επιταχύνει πιο γρήγορα το πιο ισχυρό Kuga
Σελίδα 4Στον δρόμο: «Σιδερώνουν» τις λακκούβες
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Hyundai
NISSAN