Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πολύ κοντά είναι το νέο ηλεκτρικό supercar της Lotus

1.178 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2024)
Πολύ κοντά είναι το νέο ηλεκτρικό supercar της Lotus

- Στις 17 Σεπτεμβρίου το νέο ηλεκτροκίνητο «γρήγορο» της Lotus
- Θα έχει μεγάλη ενιαία πίσω LED μπάρα και μεγάλη αεροτομή
- Θα είναι concept, θα μπορεί να φτάνει μέχρι και τους 884 ίππους και θα κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ

Στις 17 Σεπτεμβρίου το νέο ηλεκτροκίνητο «γρήγορο» της Lotus

Η Lotus έχει ανακοινώσει τα σχέδια της να κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση, με την Emira να είναι το τελευταίο αυτοκίνητο θερμικού κινητήρα που θα παράξει, η οποία θα μείνει στη παραγωγή για λίγα ακόμα χρόνια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι η Lotus θα σταματήσει να βγάζει σπορτ αυτοκίνητα, με το πρώτο, σύμφωνα με Teaser που ανέβασε η ίδια η εταιρεία στα social media να έρχεται στις 17 Σεπτεμβρίου.
 

Θα έχει μεγάλη ενιαία πίσω LED μπάρα και μεγάλη αεροτομή

Το Teaser δεν έδειχνε πολλά, παρά μόνο το όνομα και λίγα χαρακτηριστικά του πίσω μέρους. Το νέο αυτοκίνητο θα ονομάζεται Theory 1 και από τα λίγα που αποκαλύφθηκαν θα είναι εντελώς διαφορετικό από τις Emeya και Eletre. Στο πίσω μέρος θα διαθέτει μια μεγάλη LED μπάρα, από την οποία θα ξεπροβάλει μια αεροτομή. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου δεν φαίνονται παρά μόνο, ότι η Βρετανική μάρκα έχει αντλήσει έμπνευση από τα μονοθέσια της Lotus που έτρεχαν στην Formula 1 τη δεκαετία του 70.
 

Θα είναι concept, θα μπορεί να φτάνει μέχρι και τους 884 ίππους και θα κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ

Το Theory 1 θα είναι κονσεπτικό, ενώ όπως όλα δείχνουν θα είναι ο προπάτορας ενός νέου ηλεκτρικού αυτή τη φορά supercar της Lotus. Από τα λίγα που έχουν ακουστεί θα βασίζεται πάνω στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της Lotus (Lightweight Electric Vehicle Architecture), και θα φοράει δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία θα παράγουν στην βασική έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία αρχίζει από 100.00 ευρώ, 475 ίππους. Μάλιστα, θα μπορεί να φτάνει μέχρι και τους 884 ίππους σε πιο ακριβές εκδόσεις.
 

Mercedes
Ford