Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέο Ford Explorer: Τα 5 highlights του ηλεκτρικού οικογενειακού SUV

 Σχολιάστε 
45.906 Επισκέψεις στο άρθρο
Νέο Ford Explorer: Τα 5 highlights του ηλεκτρικού οικογενειακού SUV
5 Φωτογραφίες »

- Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έκανε το γύρο του κόσμου
- Η οθόνη στο κέντρο (14,6 ίντσες) πηγαίνει μέσα-έξω & έχει κρυφό αποθηκευτικό χώρο
- Βάζεις laptop 15 ιντσών ή τρία μπουκάλια 1,5 λίτρου στον «τεμπέλη»
- Υπάρχει soundbar με 7 ηχεία, για καλύτερη ακουστική
- Έχει θερμαινόμενα sport καθίσματα, λειτουργία μασάζ & κάμερα 360 μοιρών από τη «βασική»

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έκανε το γύρο του κόσμου

Πριν καν κυκλοφορήσει στις αγορές πέτυχε ένα ρεκόρ Γκίνες και είναι όντως πολύ εντυπωσιακό. Διασχίζοντας 30.000 χιλιόμετρα αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, το νέο Ford Explorer είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έκανε το γύρο του κόσμου. Με οδηγό την Lexie Alford, το οικογενειακό SUV της Ford ταξίδεψε σε 6 ηπείρους και 27 χώρες, πέρασε και από την Ελλάδα, ολοκληρώνοντας αυτό το πρωτοποριακό ταξίδι στην Νίκαια της Γαλλίας (Charge Around The Globe).
 
Φυσικά, για να πετύχεις ένα τέτοιο ρεκόρ, χρειάζεσαι και τις ανάλογες τεχνικές προδιαγραφές, δηλαδή τη μεγάλη αυτονομία και γρήγορη φόρτιση. Εξοπλισμένο με μπαταρίες ιόντων λιθίου νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου (NMC) το πισωκίνητο Explorer των 286 ίππων (APP 550) πάει ηλεκτρικά για 602 χλμ., σύμφωνα με τη Ford. Η συγκεκριμένη έκδοση φέρει μπαταρία 77 kWh, υποστηρίζει ταχυφόρτιση μέχρι 135 kW και γεμίζει από το 10-80% σε 28 λεπτά.

Η οθόνη στο κέντρο (14,6 ίντσες) πηγαίνει μέσα-έξω & έχει κρυφό αποθηκευτικό χώρο

Περνώντας στο εσωτερικό του νέου Explorer, ένα από τα στοιχεία που θα εκτιμήσει κανείς είναι η πρακτικότητα, ακόμη και στα πιο... απίθανα μέρη. Έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα κινούμενη οθόνη, όμως στο Explorer η κίνηση αυτή συνδυάζεται με έναν έξτρα, αποθηκευτικό χώρο.
 
Στο κέντρο της καμπίνας, λοιπόν, βρίσκεται μία οθόνη αφής 14,6 ιντσών η οποία υποστηρίζει το SYNC Move, το πιο σύγχρονο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας της Ford. Το σημαντικό με αυτή την οθόνη είναι πως μπορεί να ρυθμιστεί από την κατακόρυφη θέση έως μια χαμηλή θέση, καθώς και σε όλες τις ενδιάμεσες. Ο οδηγός μπορεί να τη σύρει από τον ειδικό μοχλό στο κάτω μέρος, έως 30 μοίρες, εξυπηρετώντας διάφορες ανάγκες. Πρώτα και κύρια, μπορεί να βάλει προσωπικά αντικείμενα στο κρυφό αποθηκευτικό χώρο της (My Private Locker). Έπειτα, μπορεί να τη βάλει σε θέση εκείνη που τον εξυπηρετεί περισσότερο εργονομικά. Είτε απλώς να τη μετακινήσεις για να μην είναι εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία.

Σελίδα 2Βάζεις laptop 15 ιντσών ή τρία μπουκάλια 1,5 λίτρου στον «τεμπέλη»
Σελίδα 3Έχει θερμαινόμενα sport καθίσματα, λειτουργία μασάζ & κάμερα 360 μοιρών από τη «βασική»
Autotriti.gr
Hyundai