ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πόσο καλό είναι το ήπια υβριδικό Volkswagen Golf με τα 150 άλογα;

(23/10/2024)
Πόσο καλό είναι το ήπια υβριδικό Volkswagen Golf με τα 150 άλογα;
2 Φωτογραφίες »

- Είναι το καλύτερο στην κατηγορία του σε προσπέραση στην Εθνική (80-120 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ.)
- Έχει πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση (πολλαπλοί σύνδεσμοι) που ελέγχει ξεχωριστά κάθε τροχό για περισσότερη άνεση & ακρίβεια
- Αξίζει περισσότερο η έκδοση More (+900 ευρώ) με τις έξτρα 6 τεχνολογίες (κάμερα, αυτόματη μεγάλη σκάλα, είσοδο χωρίς κλειδί κ.ά.)
- Είναι το αυτόματο mild hybrid με την μεγαλύτερη αυτονομία στο ταξίδι (962 χλμ.)

Είναι το καλύτερο στην κατηγορία του σε προσπέραση στην Εθνική (80-120 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ.)

Το Volkswagen Golf ανανεώθηκε και πέρασε στο... δεύτερο μισό της 8ης γενιάς του, φέροντας μία σειρά από αναβαθμίσεις και τεχνολογίες σε όλους τους τομείς. Το AutoΤρίτη Test Center αξιολογεί το ήπια υβριδικό μοντέλο των 150 ίππων, σύμφωνα με τις μετρήσεις (κατανάλωση, επιδόσεις, χώροι) και το value for money του (τιμή, εξοπλισμός, εγγύηση).
 
Ξεκινάμε με τις επιδόσεις του VW Golf 1,5 TSI, παράμετρο στην οποία σημειώνει κορυφαία αποτελέσματα σε σχέση με την κατηγορία. Η παρουσία του ισχυρού 1,5 eTSI σε συνδυασμό με το καλό 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG εξασφαλίζουν γρήγορες ρεπρίζ, άρα και ασφαλείς προσπεράσεις, με το ήπια υβριδικό Golf των 150 ίππων να είναι το καλύτερο βενζινοκίνητο στην προσπέραση στην Εθνικό Οδό. Πιο συγκεκριμένα, κάνει το 80-120 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ. και ξεπερνά 24 αυτοκίνητα που έχει μετρήσει το AutoΤρίτη Test Center (βενζίνης, mild hybrid, full hybrid και diesel).

Έχει πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση (πολλαπλοί σύνδεσμοι) που ελέγχει ξεχωριστά κάθε τροχό για περισσότερη άνεση & ακρίβεια

Στο κομμάτι της οδηγικής συμπεριφοράς, οι εκδόσεις των 150 ίππων κερδίζουν σε άνεση και ποιότητα κύλισης χάρη στην παρουσία πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων. Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι ανεξάρτητη, δηλαδή ελέγχει ξεχωριστά τον κάθε πίσω τροχό. Έτσι, αν «κοπανήσει» ο ένας τροχός δεν θα «περάσει» το τράνταγμα στον απέναντι τροχό (σ.σ. όπως συμβαίνει ενίοτε με τον ημιάκαμπτο άξονα), πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη άνεση αλλά και ακρίβεια.
 
Στην πράξη, το ήπια υβριδικό VW Golf έχει μια ισορροπημένη οδηγική αίσθηση, είναι ικανό να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις λακκούβες και τις ανωμαλίες, ενώ ταυτόχρονα έχει την ακρίβεια και την ουδετερότητα που αναζητά κανείς σε πιο γρήγορους ρυθμούς.


Αξιολόγηση με βάση μετρήσεις, value for money και οδική συμπεριφορά.
2 Φωτογραφίες »

Αξιολόγηση με βάση μετρήσεις, value for money και οδική συμπεριφορά.

Αξίζει να δώσεις 900 ευρώ στην έκδοση More που παίρνεις έξτρα 6 τεχνολογίες (κάμερα, αυτόματη μεγάλη σκάλα, είσοδο χωρίς κλειδί κ.ά.)

Το ήπια υβριδικό Volkswagen Golf με τα 150 άλογα ξεκινά από τα 32.950 ευρώ στην έκδοση Life, τιμή που είναι «τσιμπημένη» σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Πιο value for money, πάντως, είναι η αμέσως επόμενη έκδοση More καθώς δίνοντας 900 ευρώ παίρνεις έξτρα είσοδο χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων, αυτόματη εναλλαγή μεσαίας και μεγάλης σκάλας, συναγερμό και μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου (17 ιντσών). Αυτήν την έκδοση την προτείνουμε. Πάντως, ανεξαρτήτως έκδοσης το VW Golf έχει μία αξιοσημείωτη για την κατηγορία αίσθησης πολυτέλειας, που το AutoΤρίτη Test Center αξιολογεί με 80%.

Είναι το αυτόματο mild hybrid με την μεγαλύτερη αυτονομία στο ταξίδι (962 χλμ.)

Όσον αφορά την κατανάλωση, με μέση πραγματική μέτρηση τα 7,1 λτ./100 χλμ. το Golf θα κοστίσει στο χρήστη του περίπου 2.900 ευρώ/χρόνο σε καύσιμα, νούμερο ικανοποιητικό για ένα mild hybrid τέτοιας ιπποδύναμης. Σημαντικό πλεονέκτημα για το hatchback της Volkswagen είναι η κατανάλωση στο ταξίδι/αυτοκινητόδρομο. Σε τέτοιες συνθήκες ο κινητήρας μπορεί να σβήσει 2/4 κυλίνδρους του, μειώνοντας την κατανάλωση ακόμη και στα 5,2 λίτρα. Το νούμερο αυτό σε συνδυασμό με το μεγάλο ρεζερβουάρ των 50 λίτρων δίνει στο Golf την πρώτη θέση σε αυτονομία στο ταξίδι (962 χλμ.) ανάμεσα στα αυτόματα mild hybrid που έχει μετρήσει το AutoΤρίτη.

Έχει χώρους στο μέσο όρο της κατηγορίας & πορτ- μπαγκάζ που χωράει 3 μεγάλες βαλίτσες και 2 μικρά σακ-βουαγιάζ

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Οι αναλυτικές μετρήσεις του Volkswagen Golf σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 3Δες όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Volkswagen Golf
Mercedes
Citroen