Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πού χρησιμεύει αυτός ο κρυφός διακόπτης στις πίσω πόρτες;

 Σχολιάστε 
4.587 Επισκέψεις στο άρθρο (24/8/2024)
Πού χρησιμεύει αυτός ο κρυφός διακόπτης στις πίσω πόρτες;
2 Φωτογραφίες »

- Βρίσκεται σε σχεδόν κάθε αυτοκίνητο & πρωτοέγινε υποχρεωτικό το 1985
- Λέγεται «child lock» και έχει σκοπό την προστασία των παιδιών μας
- Ενεργοποιείται με το χέρι, με το κλειδί του αυτοκινήτου ή ένα κατσαβίδι

Βρίσκεται σε σχεδόν κάθε αυτοκίνητο & έγινε υποχρεωτικό στις ΗΠΑ το 1985

Πιθανότατα να έχετε προσέξει πως στην εσωτερική πλευρά της πόρτας του αυτοκινήτου σας, υπάρχει ένας μικρός διακόπτης, μοχλός ή κλειδαριά. Μάθετε λοιπόν, πως υπάρχει στις πίσω πόρτες σχεδόν κάθε αυτοκινήτου κάτω των 30 ετών που κυκλοφορεί στη χώρα μας. Στις ΗΠΑ μάλιστα, έγινε για πρώτη φορά υποχρεωτικό το 1985, ενώ ο εμπνευστής του, Joseph M. Schumann, το πατεντάρισε το 1949.

Λέγεται «child lock» και έχει σκοπό την προστασία των παιδιών μας

Όπως λέει το όνομά του, το «child lock», έχει σκοπό την προστασία των παιδιών στο αυτοκίνητο. Όταν ενεργοποιείται αποτρέπει το άνοιγμα των πίσω πορτών από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ακόμα και αν οι κλειδαριές του αυτοκινήτου είναι ξεκλείδωτες. Ο μόνος τρόπος να ανοίξει η πόρτα από μέσα, είναι με το κατέβασμα του παραθύρου και το άνοιγμα μέσω του εξωτερικού χερουλιού της πόρτας, κάτι που εφόσον το κεντρικό κλείδωμα των παραθύρων είναι ενεργοποιημένο, δεν είναι δυνατό. Με αυτό τον τρόπο οι γονείς δεν έχουν το άγχος να ανοίξει κάποιο παιδί την πίσω πόρτα εν κινήσει.

Ενεργοποιείται με το χέρι, με το κλειδί του αυτοκινήτου ή ένα κατσαβίδι

Ο διακόπτης για το κλείδωμα για τα παιδιά (όπως θα μπορούσε ελεύθερα να μεταφραστεί στα ελληνικά), βρίσκεται εσωτερικά στις πίσω πόρτες (στο σημείο που «κρύβεται» όταν κλείνει η πόρτα) και η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του γίνεται μόνο με την πόρτα ανοιχτή. Ανάλογα τον τύπο του διακόπτη, αυτό μπορεί να γίνει είτε με το χέρι, είτε με ένα ίσιο κατσαβίδι, ενώ ορισμένοι κατασκευαστές έχουν έναν πιο ασφαλή τρόπο, με σχισμή που χωράει μόνο το κλειδί του αυτοκινήτου και στρίβει τον διακόπτη αριστερά/δεξιά.

Autotriti.gr
home pro