Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πώς να αφαιρέσετε τις τρίχες των κατοικίδιων από το όχημα σας!

3.231 Επισκέψεις στο άρθρο
Πώς να αφαιρέσετε τις τρίχες των κατοικίδιων από το όχημα σας!
3 Φωτογραφίες »

- Πρώτη λύση με αποχνουδωτές σε ρολό και μάκτρα από υαλοκαθαριστήρες
- Λαστιχένια γάντια και μονωτική ταινία που τα βρίσκεις σε κάθε σπίτι
- Ελαφρόπετρα και μαλακτικό για τις μοκέτες
- Μαγειρική σόδα & μυρωδιές τέλος

Αποχνουδωτές και μάκτρα στον πόλεμο της τρίχας

Για πολλούς τα κατοικίδια τους είναι ισότιμα μέλη της οικογενείας και έχουν την δικιά τους θέση στο χώρο του αυτοκίνητου, όμως τα χνούδια και οι τρίχες που αφήνουν στα καθίσματα είναι συχνά δύσκολο και κουραστικό να αφαιρεθούν! 

Ξεκινάμε με τους αποχνουδωτές ή κυλίνδρους αφαίρεση τριχών που ουσιαστικά είναι το βασικό εργαλείο στο οπλοστάσιο κάθε ιδιοκτήτη κατοικίδιου. Φροντίστε να έχετε έναν πάντα διαθέσιμο στο ντουλαπάκι του αυτοκίνητου σας για να κάνετε ένα γρήγορο πέρασμα από τα πατάκια ή τα καθίσματα όταν χρειάζεται, ώστε στη συνέχεια το έργο της ηλεκτρικής σκούπας να είναι πιο εύκολο. Είναι μια καλή λύση για να κρατάτε σχετικά καθαρό το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας και οι «αδέσποτες» τρίχες να μην γίνονται ένα μπερδεμένο χάος.

Επίσης καλή δουλειά για τα χνούδια στα καθίσματα ή σε πιο λείες επιφάνειες κάνουν και τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων. Ψεκάστε την προβληματική περιοχή με λίγο αποσταγμένο νερό και περάστε από πάνω της την ελαστική άκρη! Το τελικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Λαστιχένια γάντια και μονωτική ταινία, τα βρίσκεις σε κάθε σπίτι

Τα δυο επόμενα προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν με τις τρίχες των κατοικίδιων υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι: λαστιχένια γάντια και μονωτική ταινία. Τα πρώτα αποδεικνύονται μαγνήτης για τις τρίχες λόγω στατικού φορτίου κι αρκεί να τα βρέξετε ελαφρώς και στη συνέχεια, φορώντας τα, να τα περάσετε πάνω από τις επιφάνειες που θέλατε να καθαρίσετε. Από την άλλη η μονωτική ταινία αποτελεί μια καλή λύση έκτακτης ανάγκης. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να την τυλίξετε στην παλάμη σας (με την κολλώδη πλευρά προς τα έξω) και να επιτεθείτε στα σημεία που θέλετε να αφαιρέσετε τις τρίχες.

Όπως είπαμε πρόκειται για λύση ανάγκης και θα λειτουργήσει καλύτερα σε μεμονωμένα σημεία. Προσοχή, αν έχετε δερμάτινα καθίσματα ή με δερματίνη πριν αρχίσετε να κολλάτε όπου να ναι τη μονωτική ταινία, δοκιμάστε σε ένα μικρό και δυσδιάκριτο σημείο ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα αποκολληθεί κάποιο μέρος της επιφάνειας.
 


Η ελαφρόπετρα μπορεί να κάνει θαύματα στις μοκέτες του αυτοκινήτου!
3 Φωτογραφίες »

Η ελαφρόπετρα μπορεί να κάνει θαύματα στις μοκέτες του αυτοκινήτου!

Ελαφρόπετρα και μαλακτικό για τα πατάκια

Αν τώρα οι τρίχες επιμένουν να παραμένουν στη μοκέτα σας, μια ελαφρόπετρα μπορεί να σας σώσει. Τρίψτε την απαλά πάνω στην προβληματική περιοχή και θα δείτε τις τρίχες να φεύγουν, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει μια καλύτερη οπτική αίσθηση στη μοκέτα σας, αφού θα «ισιώσει» τις ίνες της. Επίσης μια καλή λύση για τα πατάκια είναι το μαλακτικό του πλυντηρίου. Αναμίξτε λίγο μαλακτικό με νερό και ψεκάστε ελαφρά πάνω στη μοκέτα. Στη συνέχεια πάρτε ένα πανάκι μικροϊνών και σκουπίστε, οι τρίχες θα «παραδοθούν» σε χρόνο μηδέν.

Προσοχή όμως στην επιφάνεια εφαρμογής, αφού και στις 2 περιπτώσεις αποφύγετε τη χρήση σε δερμάτινα καθίσματα ή βαμμένες περιοχές γιατί καραδοκεί η πιθανότητα ζημιάς.

Μαγειρική σόδα & μυρωδιές τέλος

Αλλο ένα προϊόν που έχουν τα περισσότερα σπίτια στα ντουλάπια τους και μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση των τριχών είναι η μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε τα πατάκια του αυτοκινήτου σας, αφήστε την να δράσει για λίγο και στη συνέχεια σκουπίστε τα καλά με ηλεκτρική σκούπα. Όχι μόνο θα εξαφανιστούν οι τρίχες, αλλά ταυτόχρονα θα αντιμετωπιστούν και τυχόν δυσάρεστες οσμές, δίνοντας σας μια «διπλή νίκη»! Ωστόσο μην χρησιμοποιείτε ούτε αυτήν πάνω σε δερμάτινα καθίσματα και βαμμένες περιοχές, καθώς μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Οι αλήθεια είναι ότι οι τρίχες των κατοικίδιων δεν δείχνουν κανένα έλεος και σίγουρα ο καθαρισμός τους είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι για όσους βάζουν συχνά το κατοικίδιο στο αυτοκίνητο τους. Εκτός από τα παραπάνω είναι καλό να επενδύσετε σε ένα ηλεκτρικό σκούπακι χειρός που φέρνει εξαρτήματα ή ακόμα καλύτερα έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αφαίρεση των τριχών κατοικίδιων ζώων, ενώ πολλές φορές η πρόληψη (καλύμματα καθισμάτων ή ειδικές κουβέρτες προστασίας) θα κάνουν το τελικό καθαρισμό πιο εύκολο.

Autotriti.gr
home pro