Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής μηχανικού της Renault και του ομολόγου του στη Nissan θα λάβει χώρα στην Ιαπωνία.

Τα λένε Renault-Nissan για τα μελλοντικά πρότζεκτ

1.704 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2020)

Συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής μηχανικού της Renault και του ομολόγου του στη Nissan θα λάβει χώρα στην Ιαπωνία, με σκοπό οι δύο άνδρες να βάλουν επί τάπητος όλα τα σχέδια που έχουν για κοινά έργα, τα οποία είναι εξόχως κρίσιμα για το μέλλον της Συμμαχίας.

Την είδηση αυτή δημοσιεύει το Reuters, το οποίο επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές που βρίσκονται κοντά στις εταιρείες κάνει λόγο για κλεισμένο ραντεβού ανάμεσα στον Gilles Le Borgne, ο οποίος πρόσφατα «μετακόμισε» στη Renault από την PSA και τον Tsuyoshi Yamaguchi, εκτελεστικό αντιπρόεδρο του τμήματος τεχνολογικής ανάπτυξης της Συμμαχίας.
 
Παρόλο το γεγονός πως το κλίμα εντός της Συμμαχίας παραμένει τεταμένο από τότε που έγινε γνωστή η σύλληψη του πρώην προέδρου της , Carlos Ghosn, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της στο Reuters «Δεν γίνεται μία μακρόχρονη εταιρική σχέση με γερές βάσεις να χαλάσει από τη μια στιγμή στην άλλη».
 
Αναφορικά με τη θεματολογία της συζήτησης που θα έχουν οι δύο επικεφαλείς, το βασικό θέμα θα είναι η ηλεκτροκίνηση και οι ηλεκτρικοί κινητήρες, καθώς παρόλη την ύπαρξη της Συμμαχίας κάθε μία από τις τρεις μάρκες - Renault, Nissan και Mitsubishi- έχει αναπτύξει τη δική της τεχνολογία. «Αυτό το θέμα ήταν ένας από τους λόγους τριβής» πρόσθεσε η ανώνυμη πηγή και συνέχισε «Αλλά τώρα όλες τις τεχνολογίες, θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο».
 
Τέλος να σημειώσουμε πως η Nissan πρόκειται να χρησιμοποιήσει την υβριδική τεχνολογία E-Tech της Renault στο νέο Juke ενώ η Renault θα χρησιμοποιήσει το σύστημα e-Power της Nissan στο Kadjar, σύμφωνα με πηγές. Η Mitsubishi για το εγγύς μέλλον θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την plug-in υβριδική τεχνολογία στο δημοφιλές Outlander, τουλάχιστον για το υπόλοιπο της τρέχουσας ζωής του μοντέλου.

Autotriti.gr
Citroen