Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ford: Το σύστημα που θα μισήσουν οι έμποροι ναρκωτικών!

 Σχολιάστε 
1.006 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2024)
Ford: Το σύστημα που θα μισήσουν οι έμποροι ναρκωτικών!
2 Φωτογραφίες »

- Κάμερες και αισθητήρες θα εξοπλίζουν το αυτοκίνητο.
- Αν κάποιος σταθεί για αρκετή ώρα κοντά στο αυτοκίνητο οι κάμερες ενεργοποιούνται.
- Οι αισθητήρες θα μπορούν να εντοπίζουν εάν υπάρχει έξτρα βάρος στο αυτοκίνητο.
- Πολλά τα κρούσματα μεταφοράς ναρκωτικών στις ΗΠΑ από ιδιοκτήτες ΙΧ που δεν το γνώριζαν.

Το σύστημα που θα μισήσουν οι έμποροι ναρκωτικών

Τα σχέδια μίας νέας πατέντας κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές η Ford. Η νέα πατέντα της αμερικανικής μάρκας ονομάζεται «σύστημα ανίχνευσης άγνωστου φορτίου και συλλογής αποδεικτικών στοιχείων». Βασικός στόχος της είναι να προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες των οχημάτων πως μεταφέρουν εν αγνοία τους φορτία τα οποία έχουν τοποθετηθεί στο αμάξι τους.

Αν έχετε την απορία πως γίνεται αυτό, τα Μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως αυτή η τακτική είναι συνηθισμένη κυρίως στην Αμερική από εμπόρους ναρκωτικών. Όπως σημειώνουν, οι έμποροι φορτώνουν σε αυτοκίνητα ανυποψίαστων ανθρώπων κάποια μικροποσότητα ναρκωτικών για να περάσουν τα σύνορα με τις ΗΠΑ, χωρίς φυσικά να κινδυνεύουν οι ίδιοι να συλληφθούν.

Κάμερες και αισθητήρες θα καταγράφουν τα πάντα γύρω από αυτοκίνητο

Το σύστημα της Ford λοιπόν μέσω αισθητήρων και καμερών θα μπορεί να ελέγχει το βάρος του οχήματος, εάν κάποιος έχει προσεγγίσει το αμάξι και αν υπάρχουν άγνωστες συχνότητες GPS που να ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο, όπως συχνά οι διακινητές κάνουν μέσω μικρών συσκευών προκειμένου να παρακολουθούν την τοποθεσία του αυτοκινήτου για να ανακτήσουν το φορτίο τους στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Εάν το σύστημα εντοπίσει κάποιου είδους ασυνήθιστη δραστηριότητα - όπως κάποιος που στέκεται πολύ κοντά στο όχημα για αρκετή ώρα - τότε μπορεί να ενεργοποιήσει τις κάμερες, να καταγράψει το περιβάλλον και να αποθηκεύσει το υλικό ως απόδειξη. Οποιοδήποτε επιπλέον βάρος προστεθεί στο όχημα, θα μπορεί επίσης να εντοπιστεί και να καταγραφεί.

Πολλά τα κρούσματα μεταφοράς ναρκωτικών στις ΗΠΑ

Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά μας φαίνονται κάπως ξένα, αλλά Μέσα στις ΗΠΑ αναφέρουν πως το 2023 υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που πιάστηκαν στα σύνορα να μεταφέρουν ποσότητες ναρκωτικών στα αυτοκίνητά τους χωρίς να το γνωρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ισχύσει σε κάθε πατέντα την οποία κατοχυρώνουν οι μάρκες, δεν σημαίνει πως είναι σίγουρο ότι θα τη δούμε και στην πράξη. Το τι θα γίνει με το «σύστημα ανίχνευσης άγνωστου φορτίου και συλλογής αποδεικτικών στοιχείων» της Ford, μένει να φανεί!

Toyota
TA 4 THELO PSAXNO