ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τεκμήρια: Μείωση 30% εξαγγέλλει η κυβέρνηση από το 2025

Τεκμήρια: Μείωση 30% εξαγγέλλει η κυβέρνηση από το 2025

2.733 Επισκέψεις στο άρθρο (4/5/2023)

Αναπροσαρμογή του συστήματος τεκμηρίων με μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά περίπου 30% από την 1η Ιανουαρίου του 2025 προβλέπει το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Αντέδρασε με ανακοίνωση ο ΣΕΑΑ

Την εξαγγελία για μείωση των τεκμηρίων στα αυτοκίνητα κατά 30% χαιρετίζει ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων σε ανακοίνωσή του, καλώντας επίσης τους αρμόδιους να εξαλείψουν πλήρως το φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΑΑ αναφέρει ότι «όσον αφορά στα αυτοκίνητα, πρόκειται για μια αναγκαία και απολύτως θετική αλλαγή» γιατί «τα τεκμήρια είναι πολλαπλάσια από το πραγματικό κόστος χρήσης (καύσιμα, ασφάλιση, συντήρηση κλπ)» και γιατί «τα εξωπραγματικά τεκμήρια στα αυτοκίνητα αποτρέπουν την πώληση οχημάτων μεγαλύτερης αξίας» που θα προσφέρουν σημαντικά δημοσιονομικά έσοδα, πχ. Τέλος Ταξινόμησης, ΦΠΑ κλπ.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ, η μείωση των τεκμηρίων των αυτοκινήτων επίσης θα εκλογικεύσει ένα συνδεδεμένο με αυτά, παράλογο, ετήσιο φόρο, το «φόρο πολυτελούς διαβίωσης», με βάση πλέον τα 308€, αντί των 440€ που ισχύει σήμερα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Audi