Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Το Baccara αντιπροσωπεύει το «απόλυτο premium ατομικό συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις πόλεις».

Το μικρό ηλεκτρικό του μέλλοντος

2.887 Επισκέψεις στο άρθρο (24/8/2020)

Το concept αυτό μπορεί να μην μπήκε σε παραγωγή, αποτελεί όμως ένα καλό δείγμα για την σχεδίαση που θα έχουν τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο μέλλον.


Yπάρχουν αυτοκίνητα concept που μπαίνουν στην γραμμή παραγωγής και άλλα που τελικά μένουν στα σχέδια και τα σκίτσα με τις εταιρείες να μην αποφασίζουν να προχωρήσουν μαζί τους.

Ένα από αυτά που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία είναι το Baccara Concept που σχεδιάστηκε από τον Guillaume Mazerolle κατά την διάρκεια της πρακτικής που έκανε στο τμήμα Σχεδίασης της Renault στην Νότια Κορέα. Έμπνευση του ήταν η πόλη της Σεούλ και κίνητρό του η σχεδίαση ενός αυτοκινήτου για τις αστικές κοινωνίες, όπου τα μικρά και ευέλικτα οχήματα είναι το μήλον της έριδος.

«Σήμερα, οι πόλεις είναι γεμάτες από μεγάλα αυτοκίνητα όπως τα SUV και τα sedan», λέει ο Mazerolle. «Φαντάζομαι ότι το 2025 η κοινή χρήση αυτοκινήτων θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και ότι τα πρώτα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν. Πιστεύω ωστόσο ότι η απόλαυση της οδήγησης θα επιβιώσει και ότι ορισμένοι θα προτιμούν πάντα την ατομική κινητικότητα».

Το Baccara αντιπροσωπεύει το «απόλυτο premium ατομικό συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις πόλεις» και τουλάχιστον από άποψη στυλ, είναι σίγουρα πιο δυναμικό από τα Renault Zoe και το MΙΝΙ Electric.

Το μήκος του είναι 4,0 μέτρα και το ύψος 1,4 μέτρα ενώ διευκρινίζεται πως οι μπαταρίες και ο ηλεκτροκινητήρας τοποθετήθηκαν στο πίσω μέρος για καλύτερη κατανομή βάρους και ότι η διάταξη καθισμάτων είναι 2+2.

Πώς σας φαίνεται;

 
 

Mercedes
LEASING COURIER VS CITAN