Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Τράκαρες & δε φαίνεται ζημιά; Και όμως, ίσως την πληρώσεις αργότερα

 Σχολιάστε 
2.963 Επισκέψεις στο άρθρο (28/7/2024)
Τράκαρες & δε φαίνεται ζημιά; Και όμως, ίσως την πληρώσεις αργότερα

- Ένα ελαφρύ τρακάρισμα μπορεί να προκαλέσει «κρυφές» ζημιές
- Ζημιές στο σασί και τα ρίσκα της κακής επισκευής στα μεταχειρισμένα
- Τα άγνωστα προβλήματα στα ηλεκτρολογικά
- Οι αφανείς ζημιές που μπορεί να φέρουν νερά στην καμπίνα έως και σκουριά

Ένα ελαφρύ τρακάρισμα μπορεί να προκαλέσει «κρυφές» ζημιές

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι για να γίνει ζημιά στο αυτοκίνητο από τρακάρισμα, αυτό πρέπει να είναι ισχυρό και οι ζημιές να φαίνονται ξεκάθαρα. Όμως δεν είναι πάντα έτσι. Ένα ελαφρύ τρακάρισμα, συνήθως δεν έχει ως αποτέλεσμα κάποια ιδιαίτερη ζημιά, που να φαίνεται με γυμνό μάτι. Αντε κανα γδάρσιμο στον προφυλακτήρα ή την πόρτα, που συνήθως δεν φτιάχνεται και ποτέ. Όμως δεν είναι πάντα έτσι και ένα απλό «ακούμπημα» μπορεί να έχει προκαλέσει μια μεγαλύτερη ζημιά που με τον καιρό μπορεί να μεγαλώσει σε σοβαρό πρόβλημα. Ακόμα και σε πιο… βαρβάτα τρακαρίσματα, που συνήθως αντικαθίσταται ή βάφεται κάποιο μέρος του αυτοκινήτου, η ζημιά από κάτω μπορεί να είναι σοβαρότερη.

Ζημιές στο σασί και τα ρίσκα της κακής επισκευής στα μεταχειρισμένα

Ένα φαινομενικά ελαφρύ τρακάρισμα μπορεί εκτός από τον χτυπημένο προφυλακτήρα να έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο αμάξωμα που απαιτεί σοβαρότερη επισκευή (καλίμπρα ή εκτεταμένη φανοποιία). Για αυτό το λόγο επιλέγουμε είτε επίσημα συνεργεία είτε κάποιον μάστορα της εμπιστοσύνης μας. Τέτοιες, κακές επισκευές, απαιτούν έμπειρο μάτι για να εντοπιστούν και για αυτό όταν ενδιαφέρεσαι για ένα μεταχειρισμένο, πριν από την αγορά πρέπει να το δει ενδελεχώς ένας ειδικός, ώστε να εντοπίσει τυχόν κακοτεχνίες σε παλαιότερες επισκευές.

Τα άγνωστα προβλήματα στα ηλεκτρολογικά

Ένα τρακάρισμα μπορεί να προκαλέσει μη εμφανείς ζημιές στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου. Από ένα κομμένο καλώδιο, ή μια φίσα που έχει ξεκουμπώσει από την επαφή της, έως ένα ταλαιπωρημένο δυναμό που χτυπήθηκε σε ένα τρακάρισμα και πλέον δε φορτίζει όπως πρέπει τη μπαταρία, ενώ μπορεί να… σε αφήσει ανα πάσα στιγμή. Αντίστοιχα προβλήματα μπορούν να προκληθούν και σε άλλα συστήματα του αυτοκινήτου, όπως η ανάρτηση (που μπορεί να στραβώσει) ή το σύστημα ψύξης (πχ. ένα ράγισμα στο ψυγείο που μπορεί να χάσει τα νερά και να καταστρέψει τον κινητήρα).

Οι αφανείς ζημιές που μπορεί να φέρουν νερά στην καμπίνα έως και σκουριά

Ένα τρακάρισμα χωρίς εκτεταμένες ορατές ζημιές μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε μια κλειδαριά, ή στους μεντεσέδες της πόρτας, του πορτμπαγκάζ κλπ. με αποτέλεσμα να μην κλείνει ή ασφαλίζει καλά. Έτσι ίσως μπορεί να παραβιαστεί πιο εύκολα ή να μη σφραγίζει και να μπαίνει νερό προκαλώντας υγρασία στο εσωτερικό ή ακόμα και σκουριά. Σκουριά όμως μπορεί να προκληθεί και από το «σπάσιμο» του χρώματος ή από μία κακή επισκευή και είναι το τελευταίο που θέλει κανείς να συμβεί στο αυτοκίνητό του.

Autotriti.gr
Autotriti.gr