Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τσέκαρε το A/C σου για να γλιτώσεις μεγάλη ζημιά

 Σχολιάστε 
2.893 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2024)
Τσέκαρε το A/C σου για να γλιτώσεις μεγάλη ζημιά
2 Φωτογραφίες »

- Το κακοσυντηρημένο κλιματιστικό μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους & δυσφορία
- Αν δε προλάβεις το πρόβλημα, η ζημιά 100άδων μπορεί να φτάσει 100άδες ευρώ
- Αν το σύστημα είναι μπλοκαρισμένο αυξάνεται η κατανάλωση καυσίμου
- H συντήρηση του A/C θέλει συγκεκριμένα προϊόντα και ψάξε για εγγύηση

Ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο και δε χρειάζεται βέβαια να αναφερθεί πως, η οδήγηση, κάτω από συνθήκες έντονης ζέστης, εκτός από ενοχλητική, μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη. Η έντονη ζέστη «αμβλύνει» τα αντανακλαστικά του οδηγού, τα οποία είναι ακόμα πιο απαραίτητα, καθώς η ζέστη επηρεάζει την απόδοση των φρένων και ο οδηγός θα πρέπει να είναι ακόμα πιο συγκεντρωμένος.

Συνεπώς η χρήση του κλιματισμού κατά την οδήγηση είναι απαραίτητη. Βέβαια αυτό απαιτεί το κλιματιστικό να λειτουργεί σωστά. Μην το θωρείται κάτι δεδομένο, το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερο από αυτό του σπιτιού.

Το κακοσυντηρημένο κλιματιστικό μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους & δυσφορία

Θα πρέπει λοιπόν να γίνεται έλεγχος και σωστή συντήρηση, όπως ακριβώς κάνουμε και στο σπίτι. Τα συστήματα κλιματισμού αυτοκινήτου εφοδιάζονται με ειδικά φίλτρα, τα οποία βρίσκονται στο τμήμα της εισαγωγής του αέρα και ως βασικό στόχο έχουν να απαγορεύουν την εισχώρηση γύρης, σκόνης και άλλων ουσιών μέσα στην καμπίνα του οχήματος. Επίσης σε συνεργασία με τα φίλτρα καμπίνας ενεργού άνθρακα προστατεύουν από τις πλέον καταστροφικές ουσίες, όπως επικίνδυνα αέρια (κάδμιο, βανάδιο, μόλυβδο, βενζίνη), καθώς και άσχημες οσμές καυσαερίων. 

ΓιΆ αυτό και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή των φίλτρων και να φροντίζετε να είναι συμβατά με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή για να αντέχουν παραπάνω και να φιλτράρουν καλύτερα. Τα μη λειτουργικά φίλτρα είναι αιτία που μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους ή ακόμα και προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου. 


Κατά την διάρκεια της ολοκληρωμένης προληπτικής συντήρησης γίνεται καθαρισμός των εναλλακτών, έλεγχος και αναπλήρωση του ψυκτελαίου, σωστή πλήρωση του ψυκτικού μέσου (φρέον)
2 Φωτογραφίες »

Κατά την διάρκεια της ολοκληρωμένης προληπτικής συντήρησης γίνεται καθαρισμός των εναλλακτών, έλεγχος και αναπλήρωση του ψυκτελαίου, σωστή πλήρωση του ψυκτικού μέσου (φρέον)

Αν δε προλάβεις το πρόβλημα, η ζημιά μπορεί να φτάσει 100άδες ευρώ

Εκτός της υγείας ένα μη συντηρημένο κλιματιστικό μπορεί να βλάψει και την τσέπη μας. Σε περίπτωση που το φίλτρο δεν αντικατασταθεί ο αέρας δυσκολεύεται να περάσει μέσα από το μπλοκαρισμένο από τους ρύπους φίλτρο, με αποτέλεσμα να ζορίζεται το σύστημα με τη λειτουργία του. Έτσι αν κάποιος σωλήνας του συστήματος κοπεί, θα χυθεί το ψυκτικό μέσον, μαζί με το λιπαντικό, με συνέπεια ο κομπρέσσορας του κλιματισμού να μη λιπαίνεται (διαβάστε πως λειτουργεί το κλιματιστικό) και να προκληθεί σε αυτόν ανεπανόρθωτη βλάβη. Η ζημιά ανάλογα το που είναι τοποθετημένος ο κομπρέσσορας μπορεί να φτάσει ακόμα και σε τετραψήφιο νούμερο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Peugeot - Toyota
KIA