Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ένα στα τρία καινούργια αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στη Νορβηγία το 2018 ήταν ηλεκτρικά.

Χωρίς ρύπους ένα στα τρία Ι.Χ. στη Νορβηγία

2.154 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2019)

Ένα στα τρία καινούργια αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στη Νορβηγία το 2018 ήταν ηλεκτρικά. Δείτε περισσότερα.

Μπορεί αυτή τη στιγμή οι δομές που θα επιτρέψουν την ιδιοκτησία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα να μην είναι ευνοϊκές, ωστόσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα μοντέλα με μηδενικές εκπομπές ρύπων αποτελούν (σχεδόν) τον κανόνα.
 
Μία από αυτές τις χώρες είναι η Νορβηγία, η οποία κατέχει τα πρωτεία στη «γηραιά ήπειρο» σε ότι αφορά τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού οι Νορβηγοί έφτασαν σε παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς το ένα τρίτο των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στη Νορβηγία πέρυσι ήταν αμιγώς ηλεκτρικά.
Το στατιστικό αυτό αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια που γίνεται για μπουν τέλος στις πωλήσεις των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι το 2025, η οποία με τη σειρά της θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και παράλληλα την ατμοσφαιρική ρύπανση.
 
Μιλώντας με αριθμούς, η ανεξάρτητη νορβηγική ομοσπονδία οδικών μεταφορών (NRF) δήλωσε την Τετάρτη ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξήθηκαν στο 31,2% στο σύνολο των πωλήσεων για το 2018, από 20,8% το 2017 και μόλις 5,5% το 2013. Επιπλέον οι πωλήσεις βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων υποχώρησαν.
 
Στα μοντέλα, το νέο Leaf της Nissan ήταν το κορυφαίο αυτοκίνητο στη Νορβηγία το περασμένο έτος, ενώ σημαντική παρουσία είχαν τα ηλεκτρικά των BMW και Volkswagen, ενώ το παρόν έδωσαν και αυτοκίνητα της Tesla.
 
Τέλος να αναφέρουμε πως για να συμβεί αυτό η Κυβέρνηση της Νορβηγίας έχει φροντίσει εκτός από τις απαραίτητες δομές να δώσει και επιπλέον κίνητρα στους πολίτες της για να επιλέξουν «πράσινα» αυτοκίνητα. Έτσι απαλλάσσει τα αυτοκίνητα αυτά από τους περισσότερους φόρους και προσφέρει οφέλη, όπως δωρεάν στάθμευση και σημεία φόρτισης.  

Mercedes
EPEKTASI EGGYHSHS