3 φωτογραφίες »

Υβριδική τεχνολογία και Diesel: Γίνεται; Η Mercedes το κατάφερε.

Υβριδικό σύστημα της Mercedes με κινητήρα diesel

55.549 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Mercedes προσφέρει υβριδική τεχνολογία για τα μοντέλα της τα οποία «συνεργάζονται» με κινητήρα πετρελαίου. Μάθετε τα πάντα για τα υβριδικά diesel της γερμανικής φίρμας και το εν λόγω μοτέρ.

Αν μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε είδος που «απειλείται» με εξαφάνιση μία κατηγορία κινητήρων, τότε σίγουρα αυτοί θα ήταν οι πετρελαιοκινητήρες. Από τη μία η τάχιστη ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και από την άλλη η πίεση που ασκείται από το όλο και αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργούν ένα κλίμα στο οποίο δύσκολα θα «επιβιώσουν» οι κινητήρες πετρελαίου. Βέβαια, ένα μεταβατικό στάδιο γύρω από τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η υβριδική τεχνολογία, όπου κινητήρας εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρας συνεργάζονται.

Στα περισσότερα υβριδικά συστήματα επιλέγεται κινητήρας βενζίνης. Σε αυτό το τεχνικό κείμενο, όμως, θα ασχοληθούμε με το «πάντρεμα» ηλεκτροκίνησης-πετρελαιοκινητήρων και πιο συγκεκριμένα με το plug-in υβριδικό σύστημα τρίτης γενιάς της Mercedes. Η γερμανική φίρμα για πρώτη φορά διαθέτει στην αγορά αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με τέτοιου είδους υβριδικό σύστημα, με τα μοντέλα C-Class και E-Class. Ποια είναι, όμως, η σχέση της Mercedes-Benz με την υβριδική τεχνολογία; Πώς φτάσαμε στο συγκεκριμένο υβριδικό σύστημα και ποιος κινητήρας πετρελαίου έχει τον «πρώτο ρόλο». Αραγε η μέρα που θα «πεθάνουν» ολοκληρωτικά οι πετρελαιοκινητήρες είναι ακόμη μακριά;

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
test center