Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Zeekr: Νέα μπαταρία φορτίζει από το 10% στο 80% σε 10 λεπτά

 Σχολιάστε 
2.466 Επισκέψεις στο άρθρο (14/8/2024)
Zeekr: Νέα μπαταρία φορτίζει από το 10% στο 80% σε 10 λεπτά
2 Φωτογραφίες »

- Περίπου τρία λεπτά πιο γρήγορη από την μπαταρία της προηγούμενης γενιάς.
- Δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.
- Στη δημοσιότητα βίντεο με το χρόνο φόρτισης της μπαταρίας.
- Θα εξοπλίσει αρχικά το ανανεωμένο Zeekr 007.

Φορτίζει από το 10% στο 80% σε 10 λεπτά

H Zeekr αποκάλυψε μία νέα μπαταρία LFP για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα η οποία μπορεί να φορτίσει από το 10 στο 80% μέσα σε 10 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Ο λόγος για τη δεύτερη γενιά της Golden Battery, όπως την ονομάζει, η οποία επί της ουσίας πρόκειται για μία μπαταρία φωσφορικού λιθιού σιδήρου (LFP) εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης.

Περίπου τρία λεπτά πιο γρήγορη από την μπαταρία της προηγούμενης γενιάς

Η ανακοίνωση αυτή έγινε από την κινεζική μάρκα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Tech Day, όπου αποκάλυψε διάφορα νέα προϊόντα. Η Zeekr λέει ότι με αυτές τις ταχύτητες φόρτισης, το άγχος της αυτονομίας ανήκει πλέον στο παρελθόν. Παράλληλα η μάρκα υποστηρίζει πως σε σχέση με την Golden Battery της πρώτης γενιάς υπάρχει βελτίωση στο χρόνο φόρτισης περίπου τρία λεπτά, καθώς εκείνη χρειάζονταν 13,5 λεπτά για να φτάσει από το 10% στο 80%.    

Δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες

Η Zeekr επί του παρόντος δε λέει πολλά για τη νέα της μπαταρία, υπογραμμίζει όμως πως για να πετύχει τη βελτίωση στο χρόνο φόρτισης αναθεώρησε το σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας (BMS). Η Zeekr λέει επίσης ότι εκτός από πιο γρήγορη φόρτιση το νέο BMS επιτρέπει πιο σταθερούς χρόνους γρήγορης φόρτισης DC ακόμα και σε κακές καιρικές συνθήκες. Σημειώστε ότι χάρη στο νέο εξοπλισμό γρήγορης φόρτισης V3 της Zeekr, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει έως και σε 800 kW.

Στη δημοσιότητα βίντεο με το χρόνο φόρτισης της μπαταρίας

Για να γίνουν πιο κατανοητά όλα τα παραπάνω αλλά και να αποδείξει στην πράξη την ικανότητα της νέας μπαταρίας, η μάρκα περιελάμβανε επίσης μια χρονομετρημένη επίδειξη της μπαταρίας στο ανανεωμένο Zeekr 007, δίνοντας μάλιστα το βίντεο στη δημοσιότητα. Το φρεσκαρισμένο σεντάν Zeekr 007 με τη νέα Golden Battery θα κυκλοφορήσει στην Κίνα τις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

SEAT AUTHENTIC
Autotriti.gr