6 φωτογραφίες »

Είναι SUV, είναι ογκώδης, αλλά ταυτόχρονα είναι κουπέ, σαγηνευτική, εκλεπτυσμένη, δυναμική, επιβλητική, αέρινη, θελκτική και πόσα ακόμη…

Δοκιμή: Mercedes GLC Coupe

39.931 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2019)

Κουπέ πρόκληση: Ακούει στο Hey Mercedes, αλλά μας έκανε να πούμε… ααχ. Γιατί απλά η εμφάνισή της σπάει λαιμούς από τα κεφαλογυρίσματα, στο δρόμο είναι απολαυστική και ισοπεδωτική, στην καμπίνα μια γνήσια Mercedes σε ποιότητα και τεχνολογία.


«Θα την αγόραζα… (αν είχα τα λεφτά)». Λίγες φορές εκφράζομαι για κάποιο μοντέλο με αυτό τον τρόπο, ίσως επειδή λίγα είναι τα αυτοκίνητα που καταφέρνουν μέσα σε μια χρονιά να με… φτιάξουν. Και αυτό -πιστέψτε με- δεν εξαρτάται από το αν είναι ακριβά, αν είναι γρήγορα, αν στρίβουν με πολλά χιλιόμετρα, αλλά από το αν έχουν προσωπικότητα και καταφέρνουν στο τέλος της ημέρας με κάποιο τρόπο να με κερδίσουν. Και η Mercedes GLC Coupe, ειδικά στην έκδοση 300 d της δοκιμής, το κατάφερε.

Πως; Πρώτα από όλα με την εμφάνισή της. Είναι SUV, είναι ογκώδης, αλλά ταυτόχρονα είναι κουπέ, σαγηνευτική, εκλεπτυσμένη, δυναμική, επιβλητική, αέρινη, θελκτική και πόσα ακόμη… Πόσο μάλιστα με το πακέτο εξωτερικής σχεδίασης AMG (κοστίζει 2.600 ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μάσκα με «διαμαντάκια», επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, ζάντες και σκαλοπάτια στο πλάι). Θα το επέλεγα σίγουρα.

Από την πρώτη στιγμή που είδα την GLC 300 d Coupe στο parking του περιοδικού η σιλουέτα της κέντρισε τα οπτικά μου κύτταρα και μου είπε πως δεν είναι ένα αυτοκίνητο σαν τα άλλα. Βγάζω λοιπόν το καπέλο στους σχεδιαστές της Mercedes γιατί έχουν σμιλέψει με κάθε μοντέλο ξεχωριστά μια απαράμιλλη σχεδιαστική ταυτότητα. Μπορείτε βέβαια, αν θέλετε, να διαφωνήσετε μιας και το γούστο είναι υποκειμενικό, όμως όταν την δείτε και εσείς από κοντά θα μου δώσετε ένα δίκιο.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto