Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Όσο καθαρότερος είναι ο αέρας του μείγματος, τόσο καλύτερη είναι η καύση που πραγματοποιείται στον κινητήρα.

Όσο "καθαρότερος" είναι ο αέρας του μείγματος, τόσο καλύτερη είναι η καύση που πραγματοποιείται στον κινητήρα.

Αντικατάσταση φίλτρου αέρος

(24/5/2012)

Το φίλτρο αέρα παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του κινητήρα καθώς αναλαμβάνει να καθαρίσει τον αέρα που αναμιγνύεται με τη βενζίνη μέσα στο θάλαμο καύσης.

Όσο "καθαρότερος" είναι ο αέρας του μείγματος, τόσο καλύτερη είναι η καύση που πραγματοποιείται στον κινητήρα αφού το φίλτρο δεν επιτρέπει στη σκόνη και σε άλλες βρομιές να περάσουν στο μείγμα αέρα-καυσίμου. Αν το φίλτρο είναι βρόμικο, η καύση του κινητήρα δεν είναι καλή με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κατανάλωση καυσίμου ενώ σε περίπτωση που το φίλτρο έχει διαλυθεί η πιθανότητα να μπουκώσουν τα κομμάτια του το σύστημα τροφοδοσίας είναι μεγάλη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Η αντικατάσταση του φίλτρου αέρα εκτός από εύκολη είναι και ιδιαιτέρως φθηνή. Μην αμελείτε τον καθαρισμό ή την αντικατάσταση του φίλτρου γιατί η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ένα χαλασμένο ή μπουκωμένο φίλτρο είναι μεγάλη. Σε ένα μικρό ή μικρομεσαίο αυτοκίνητο η τιμή του καινούργιου φίλτρου κυμαίνεται στα 9-10 ευρώ. Αγοράζοντας καινούργιο φίλτρο σιγουρέψτε ότι ο τύπος του είναι αυτός που αναλογεί στο αυτοκίνητό σας ενώ για να το αντικαταστήσετε ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία, αφαιρώντας βεβαίως τη φάση του καθαρισμού. Μην ξεχνάτε ότι η έλλειψη καθαρισμού ή αντικατάστασης του φίλτρου αέρα επιβαρύνει τις εκπομπές ρύπων και μειώνει την απόδοση του κινητήρα.
FORD
OPEL