Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η επόμενη γενιά του Hyundai Sonata αναμένεται το 2011.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η επόμενη γενιά του Hyundai Sonata αναμένεται το 2011.

Το νέο Hyundai Sonata YF

(1/9/2009)

Μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά, μετά δηλαδή τη διαρροή κάποιων φωτογραφιών του Sonata YF, η Hyundai έδωσε και επίσημα στη δημοσιότητα τα δύο πρώτα σκίτσα του μεσαίου μοντέλου. Το νέο μεσαίο μοντέλο της φίρμας εμφανίζεται σε τέτοιο βαθμό επιθετικό, που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις.

Ξεχάστε τη συντηρητική σχεδίαση που διέκρινε την προηγούμενη γενιά του Hyundai Sonata, αφού το νέο μοντέλο που αναμένεται το 2011 είναι άκρως επιθετικό, γεμάτο γωνίες, στα «κουπέ πρότυπα» της εποχής και έτοιμο να καθηλώσει τους περαστικούς στο πέρασμά του.

Επιθετικό εμφανίζεται το πίσω μέρος με τη γραμμη της οροφής να πέφτει αρμονικά πίσω.

Επιθετικό εμφανίζεται το πίσω μέρος με τη γραμμη της οροφής να πέφτει αρμονικά πίσω.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Χαρακτηριστικό της σχεδίασής του είναι το επιβλητικό εμπρόσθιο μέρος στο οποίο ξεχωρίζουν τα ευμεγέθη φωτιστικά σώματα και η μεγάλη μάσκα, η οποία όμως σε μερικούς ίσως φανεί κάπως… «τραβηγμένη». Από την άλλη, το μυώδες καπό με τα έντονα νεύρα που «κατεβαίνουν» μέχρι τη μάσκα προσδίδει το πρέπον δυναμικό προφίλ στο μοντέλο.
Αναλόγως επιθετικό είναι και το προφίλ της Sonata YF. Ένα έντονο νεύρο ξεκινά από τους μπροστινούς θόλους και καταλήγει στα πίσω φανάρια, ενώ η γραμμή της οροφής δίνει την αίσθηση κουπέ αμαξώματος. Φαίνεται, ότι το μεσαίο μοντέλο της κορεατικής φίρμας ακολουθεί την τάση της εποχής, δηλαδή των κουπέ σε εμφάνιση, αλλά ευρύχωρων οχημάτων.
Ομοίως και το σκηνικό πίσω. Δεν διαθέτει τόσες πολλές γωνίες και ακμές, όσες στο εμπρός μέρος, διαθέτει όμως χαρακτήρα και αρμονία, αφού η γραμμή της οροφής πέφτει απαλά στην πέμπτη πόρτα.
Τέλος, εικόνες από το εσωτερικό, στοιχεία για τις διαστάσεις και η γκάμα των κινητήριων συνόλων δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα από τη Hyundai, αναμένεται όμως να εφοδιάζεται με έναν V6 και έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο 185 περίπου ίππων. Περισσότερα όμως στις 10 Σεπτέμβρη, όταν η Hyundai παρουσιάσει και επίσημα το μοντέλο.
Toyota
Autotriti.gr