Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αυτό είναι το νέο Toyota bZ3C με 272 άλογα

3.518 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2024)
Αυτό είναι το νέο Toyota bZ3C με 272 άλογα
6 Φωτογραφίες »

- Μέσα στο 2024 ξεκινά η παραγωγή του.
- Αεροδυναμική σχεδίαση, LED φώτα και μεταξόνιο 2.880 χλστ.
- Ένα ηλεκτρικό μοτέρ και ισχύ 272 άλογα.
- Οθόνες και εντυπωσιακός φωτισμός στην καμπίνα.

Μέσα στο 2024 ξεκινά η παραγωγή του

Πριν από περίπου πέντε μήνες η Toyota αποκάλυψε τα bZ3C και bZ3X, δύο μοντέλα που επρόκειτο να λανσάρει στην αγορά της Κίνας, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Σήμερα, εικόνες από το μοντέλο παραγωγής του bZ3C ήρθαν στη δημοσιότητα και μας δείχνουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της ιαπωνικής φίρμας, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Αεροδυναμική σχεδίαση, LED φώτα και μεταξόνιο 2.880 χλστ.

Οι εικόνες αυτές προέρχονται από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας και συνοδεύονται από βασικές πληροφορίες του μοντέλου. Αυτές αναφέρουν πως το bZ3C έχει μήκος 4.780 χλστ., πλάτος 1.866 χλστ. και ύψος 1.510 χλστ. με μεταξόνιο 2.880 χλστ. Σε ότι αφορά το βάρος του, αυτό ανέρχεται στα 1.920 κιλά.

Από κει και πέρα, σχεδιαστικά ξεχωρίζουν οι προβολείς LED που έχουν το σχήμα της δαγκάνας του αστακού και συνδέονται μεταξύ τους χάρη σε μία φωτιζόμενη λεπτή μπάρα. Στο πλάι βλέπουμε τις αεροδυναμικές, κλειστές ζάντες (18 έως 21 ιντσών) και τις χωνευτές λαβές των θυρών, ενώ πίσω ξεχωρίζει η ενιαία LED φωτιζόμενη μπάρα.

Ένα ηλεκτρικό μοτέρ και ισχύ 272 άλογα

Το Toyota bZ3C θα χρησιμοποιεί μια μπαταρία LFP (φωσφορικού λιθίου σιδήρου), που προέρχεται από το τμήμα μπαταριών FinDream της BYD. Η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν αποκαλύφθηκε, αλλά τα κινεζικά Μέσα υποστηρίζουν πως η αυτονομία που θα προσφέρει θα κυμαίνεται μεταξύ 500-600 χλμ.. Η μπαταρία θα τροφοδοτεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 272 άλογα, ενώ η τελική ταχύτητα θα ορίζεται στα 160 λχμ./ώρα.

Οθόνες και εντυπωσιακός φωτισμός στην καμπίνα

Αν και αυτές οι εικόνες δεν δείχνουν την καμπίνα του αυτοκινήτου, φωτογραφίες από τον περασμένο Απρίλιο αποκάλυψαν ότι θα έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη κεντρική οθόνη αφής για το infotainment. Η σχεδίαση του εσωτερικού είναι μινιμαλιστική και διακατέχεται από μια εντυπωσιακή διάταξη φωτισμού περιβάλλοντος.

FORD
OPEL