ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Κινητήρας: Είναι εκρηκτικό αν το θελήσεις

 Σχολιάστε 
5.789 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2024)
Η απόκριση στο γκάζι είναι άμεση και η επιτάχυνση έρχεται με πολύ δυναμικό τρόπο σε κάθε περίπτωση και γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική στην έκδοση VZ επιλέγοντας το πρόγραμμα CUPRA.

Η απόκριση στο γκάζι είναι άμεση και η επιτάχυνση έρχεται με πολύ δυναμικό τρόπο σε κάθε περίπτωση και γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική στην έκδοση VZ επιλέγοντας το πρόγραμμα CUPRA.

Το Τavascan όπως προαναφέραμε έρχεται σε δύο εκδόσεις την Endurance και την VZ. H πρώτη φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα 286 ίππων στον πίσω άξονα, ενώ η VZ (που οδηγήσαμε) διαθέτει και έναν δεύτερο μικρότερο στον μπροστινό άξονα (109 ίππων), στοιχείο που εξασφαλίζει κίνηση στους τέσσερις τροχούς και συνδυαστική ισχύ 340 ίππων.


Η απόκριση στο γκάζι είναι άμεση και η επιτάχυνση έρχεται με πολύ δυναμικό τρόπο σε κάθε περίπτωση και γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική επιλέγοντας το πρόγραμμα CUPRA. Αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά στην ισχύ των δύο μοντέλων από τα νούμερα που ανακοινώνουν οι Ισπανοί. Η Endurance θέλει 6,8 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η VZ 5,5 αντίστοιχα. Εκτός από την ισχύ παίζει ρόλο και η τετρακίνηση, καθώς μοιράζει τη ροπή στους δύο άξονες, ώστε να υπάρχει βέλτιστη πρόσφυση σε όλους τους τροχούς.

Οι δύο εκδόσεις χρησιμοποιούν το ίδιο πακέτο μπαταριών λιθίου χωρητικότητας 82 kWh (με ωφέλιμα τα 77), με τη CUPRA να υπόσχεται αυτονομία 560 χλμ. στην δικίνητη έκδοση και 520 στην τετρακίνητη. Από τα νούμερα που είδαμε εμείς υπολογίστε περίπου 100 χλμ. λιγότερα. Σε κάθε περίπτωση το Tavascan έχει onboard φορτιστή 11 kW για το εναλλασσόμενο ρεύμα και ικανότητα 135 kW για ταχυφόρτιση. Αυτό σημαίνει πως σε Wallbox 11 kW (στο σπίτι ή στη δουλειά), η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας χρειάζεται 8 ώρες και η ταχυφόρτιση 10-80% είναι υπόθεση 38 λεπτών.

Σελίδα 1CUPRA Tavascan & Born VZ: Τα οδηγούμε στη Βαρκελώνη
Σελίδα 2CUPRA Tavascan: Με αγριεμένο παρουσιαστικό
Σελίδα 3Εσωτερικό: Φουτουριστικό, ποιοτικό και πολύ digital
Σελίδα 4Κινητήρας: Είναι εκρηκτικό αν το θελήσεις
Σελίδα 5Στο δρόμο: Έχει σπορτίφ DNA
Σελίδα 6Το VZ είναι το κορυφαίο Born που έχουμε οδηγήσει
Σελίδα 7Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Mercedes
FORD LEASE RANGER