Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Εσωτερικό-χώροι & τιμή-εξοπλισμός

 Σχολιάστε 
46.975 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2024)
Η καμπίνα προβάλλει έναν άκρως πολυτελή και ποιοτικό χαρακτήρα με ευγενή υλικά, καλαίσθητο διάκοσμο, εντυπωσιακό ambient φωτισμό και έκδηλο high-tech υπόβαθρο.
4 Φωτογραφίες »

Η καμπίνα προβάλλει έναν άκρως πολυτελή και ποιοτικό χαρακτήρα με ευγενή υλικά, καλαίσθητο διάκοσμο, εντυπωσιακό ambient φωτισμό και έκδηλο high-tech υπόβαθρο.

Όπως η Mercedes GLA, το luxury μικρομεσαίο οικογενειακό SUV της Mercedes, έτσι και η πιο πληθωρική εκδοχή της και μάλιστα με δυνατότητα για 7θέσια διάταξη καμπίνας, η GLB ανανεώθηκε και υιοθέτησε ήπια υβριδική τεχνολογία για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις. Οι σχεδιαστικές αλλαγές στην εμφάνιση δεν «βγάζουν μάτι», ωστόσο τονίζουν το image και την κομψότητα της GLΒ με στοιχεία όπως το νέο μοτίβο στη μάσκα που ευθυγραμμίζεται με την πρόσφατη σχεδιαστική γλώσσα των υπόλοιπων μοντέλων, αλλά και τους ανασχεδιασμένους προβολείς LED και προφυλακτήρες.


 Το τελευταίο μάλιστα τονίστηκε, αφού οι οθόνες είναι πλέον στάνταρ 10,25 ιντσών.
4 Φωτογραφίες »

Το τελευταίο μάλιστα τονίστηκε, αφού οι οθόνες είναι πλέον στάνταρ 10,25 ιντσών.


Αλλαγές υπάρχουν και στην καμπίνα, η οποία πάντως συνεχίζει να προβάλλει έναν άκρως πολυτελή και ποιοτικό χαρακτήρα με ευγενή υλικά, καλαίσθητο διάκοσμο, εντυπωσιακό ambient φωτισμό και έκδηλο high-tech υπόβαθρο. Το τελευταίο μάλιστα τονίστηκε, αφού οι οθόνες του ενιαίου πάνελ (μία εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα multimedia) είναι πλέον στάνταρ 10,25 ιντσών (7 ιντσών πριν). H χρήση του infotainment γίνεται είτε μέσω της αφής, είτε από το νέας σχεδίασης δερμάτινο τιμόνι, ενώ υπάρχει και αναβαθμισμένο σύστημα φωνητικών εντoλών. Το touch pad που ήταν τοποθετημένο στο κεντρικό τούνελ, έχει καταργηθεί και στη θέση του βρίσκεται μία θήκη για μικροαντικείμενα και τα κουμπιά για επιλογή προγράμματος λειτουργίας και έντασης ήχου.

Χωροταξικά δεν έχει αλλάξει τίποτα, με την GLB να προσφέρει μια ευρύχωρη, αλλά και πρακτική καμπίνα με μεγάλο πλάτος για τους πίσω επιβάτες, αλλά και μπόλικο αέρα για τα γόνατα και τον αέρα. Ο χώρος αποσκευών στην 5θέσια διάταξη του μοντέλου δοκιμής έχει ωφέλιμο κορυφαίο όγκο, ο οποίος κυμαίνεται από 560 έως 760 λίτρα, χάρη στην πρακτική δυνατότητα των πίσω καθισμάτων να σύρονται εμπρός-πίσω (+469 ευρώ). Με χρέωση 1.549 ευρώ μπορεί να επιλέξει κανείς την 7θέσια διάταξη, που είναι μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της GLB στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων οικογενειακών SUV.

Ακρίβυνε…
Με αυτά και με αυτά όμως φτάσαμε και στο θέμα της τιμής, η οποία ακολουθώντας την τάση της εποχής είναι υψηλότερη. Έτσι η τιμή της ήπια υβριδικής GLB 200 ξεκινάει από 52.000 ευρώ, ήτοι 7.700 ευρώ περισσότερα από πριν. Αισθητή η αύξηση σίγουρα, που πάντως δε θα προβληματίσει όσους σκοπεύουν να αποκτήσουν ένα ολοκληρωμένο, πρακτικό και τεχνολογικά προηγμένο premium οικογενειακό SUV.

Σελίδα 1Δοκιμή: Ανανεωμένη Mercedes GLB 200 mHEV
Σελίδα 2Εσωτερικό-χώροι & τιμή-εξοπλισμός
Σελίδα 3Κινητήρας-Κατανάλωση: Πιο οικονομική και με... ελευθέρας στον δακτύλιο
Σελίδα 4Στο δρόμο: Σταθερότητα, άνεση και αρχοντιά
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Μετρήσεις / Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Mercedes
Autotriti.gr