ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σχεδίαση, καταγωγή & τιμή

1.104 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2024)
Αιχμηρή σχεδίαση με ακμές και το χαρακτηριστικό μοτίβο τριγώνων και τις λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού να είναι παντού.
3 Φωτογραφίες »

Αιχμηρή σχεδίαση με ακμές και το χαρακτηριστικό μοτίβο τριγώνων και τις λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού να είναι παντού.

Μη σε ξεγελά το φαντεζί και πρωτότυπο design, τo Tavascan δεν πρόεκυψε από παρθενογένεση. To πρώτο ηλεκτρικό κουπέ SUV της CUPRA και δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας μετά το Born, βασίζεται στο πάτωμα και στα ηλεκτρικά μέρη των Audi Q4 e-tron Sportback, Skoda Enyaq Coupe και VW ID.5. Μόνο που το τελικό αποτέλεσμα δείχνει, πως όταν χρειάζεται μπορείς να δημιουργήσεις μια εντελώς διαφορετική πρόταση βασισμένη σε δοκιμασμένες επιλογές.


Τα εμπρός και πίσω λογότυπα είναι φωτιζόμενα, οι ζάντες πανέμορφες.
3 Φωτογραφίες »

Τα εμπρός και πίσω λογότυπα είναι φωτιζόμενα, οι ζάντες πανέμορφες.


Το CUPRA Tavascan, που με μήκος 4,66 μ. μπαίνει στα χωράφια των μεσαίων SUV, μπορεί να παράγεται στο εργοστάσιο Anhui του Volkswagen Group στην Κίνα, είναι όμως σχεδιασμένο και εξελιγμένο στη Βαρκελώνη. Και αν μη τι άλλο κάνει αμέσως κλικ στο μάτι, όπως έκανε και το πρωτότυπο μοντέλο, όταν παρουσιάστηκε πριν από 5 χρόνια. Δεν διαφέρουν και πολύ άλλωστε.

Είναι αυτό το σύμπλεγμα αιχμηρών ακμών, «νεύρων», λεπτομερειών στο χρώμα του χαλκού, επιθετικής μάσκας, μεγάλων αεραγωγών, κεκλιμένης οροφής, LED φώτων με την χαρακτηριστική υπογραφή των 3 τριγώνων, φωτεινής φάσας που ενώνει τα πίσω φώτα, μεγάλου πίσω διαχύτη, ακόμα και των φωτιζόμενων «διαβολικών» λογότυπων, που δημιουργεί ένα ξεχωριστό και άμεσα αναγνωρίσιμο σύνολο.

Προφανώς και μας άρεσε το «φαντεζί» και εντελώς διαφορετικό design του CUPRA Tavascan, που πήρε το όνομά του από το ομώνυμο ισπανικό χωριό που υπάρχει στην καρδιά των Πυρηναίων με περισσότερες από 50 λίμνες και περίφημους καταρράκτες, που συνδέονται με το «ιδιαίτερο» εργοστάσιο παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής.

Με 286 ή 340 ηλεκτρικά άλογα
Το CUPRA Tavascan που είναι διαθέσιμο πλέον στην ελληνική αγορά, προσφέρεται σε δύο εκδοχές: Την πισωκίνητη Endurance των 286 ίππων που κοστίζει 39.990 ευρώ με την επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» ή αλλιώς 48.990 ευρώ και την 4κίνητη VZ των 51.990 ευρώ (60.990 ευρώ χωρίς επιδότηση) που «βγάζει» 340 ίππους και την οποία δοκιμάζουμε σήμερα.

Σελίδα 1Δοκιμή: CUPRA Tavascan VZ | «Φαντεζί» SUV με 340 PS & 0-100 σε 5,4 δλ.
Σελίδα 2Σχεδίαση, καταγωγή & τιμή
Σελίδα 3Εσωτερικό-Χώροι: Εντυπωσιακό, καλοφτιαγμένο & ευρύχωρο
Σελίδα 4Κινητήρας-Αυτονομία: 0-100 σε 5,4 δλ., βγάζει 405 πραγματικά χιλιόμετρα με μια φόρτιση
Σελίδα 5Στο δρόμο: Αποτελεσματικό, αλλά και ευχάριστο με δεδομένη την ηλεκτρική του φύση
Σελίδα 6Η γνώμη μας & Μετρήσεις / Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Mercedes
moto