Οπτικά το ηλεκτρικό Grandland ουσιαστικά δε διαφέρει σε τίποτα από τα άλλα.
H ενσωμάτωση της Opel στον όμιλο Stellantis έδωσε τη δυνατότητα στη γερμανική φίρμα να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και μοντέρνες πλατφόρμες που μπορούν να τις υποστηρίξουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νέο Opel Grandland, που «πατάει» στην ολοκαίνουργια πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα STLA Medium, όπως και το νέο Peugeot 3008 άλλωστε.
Το νέο Opel Grandland είναι το πρώτο μοντέλο της Opel που κάνει χρήση της νέας πλατφόρμας, οπότε δε θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη η διάθεση του μοντέλου και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, την οποία δοκιμάζουμε σήμερα. Οπτικά το ηλεκτρικό Grandland ουσιαστικά δε διαφέρει σε τίποτα από το mild hybrid των 136 ίππων που δοκιμάσαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Φυσικά δεσπόζει η αιχμηρή, στενή, κλειστού τύπου μάσκα, η οποία στο πάνω μέρος καλύπτεται από τα LED στοιχεία και στο κέντρο της ενσωματώνει το logo της Opel, το οποίο για πρώτη φορά είναι και φωτιζόμενο. Στο πλάι θα συναντήσουμε καθαρές γραμμές και μεγάλες επιφάνειες, την ώρα που στο πίσω μέρος πάλι τη διαφορά κάνει η χαρακτηριστική high-tech υπογραφή φωτισμού η οποία καλύπτει όλο το φάρδος, ενώ στο κέντρο της θα συναντήσουμε ολογράφως ξανά φωτιζόμενο το όνομα της Opel.
Αντιθέτως ανάμεσα στο υβριδικό και ηλεκτρικό της δοκιμής υπάρχει διαφορά στην τιμή, αν συγκρίνει κανείς τις αντίστοιχες εκδόσεις εξοπλισμού και δε λάβει υπΆ όψιν την κρατική επιδότηση (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν σε ισχύ μόνο στα χαρτιά λόγω εξάντλησης του σχετικού κονδυλίου). Ειδικότερα το ηλεκτρικό Opel Grandland είναι διαθέσιμο από την έκδοση Grandland Plus και τιμή 43.900 ευρώ με την τρέχουσα προωθητική ενέργεια της αντιπροσωπείας. Το Grandland 1,2T Ηybrid 136 στο ίδιο επίπεδο εξοπλισμού κοστίζει 34.900 ευρώ (όσο δηλαδή το ηλεκτρικό με θεωρητική κρατική επιδότηση), αν και δύσκολα κάποιος που είναι fun της ηλεκτροκίνησης θα μπει στη διαδικασία σύγκρισης.