Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το τεράστιο πορτ-μπαγκάζ έγινε το μεγαλύτερο όλων των αυτοκινήτων

 Σχολιάστε 
30.931 Επισκέψεις στο άρθρο (23/8/2024)
Δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος χώρος αποσκευών (910 λτ. στην 5θ έκδοση), αλλά και πολύ πρακτικός με διπλό πάτωμα, 12βόλτη πρίζα, 2 φωτάκια, λεβιέδες για να ρίχνεις τις πλάτες του πίσω καθίσματος και ειδ
3 Φωτογραφίες »

Δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος χώρος αποσκευών (910 λτ. στην 5θ έκδοση), αλλά και πολύ πρακτικός με διπλό πάτωμα, 12βόλτη πρίζα, 2 φωτάκια, λεβιέδες για να ρίχνεις τις πλάτες του πίσω καθίσματος και ειδική θέση για να αποθηκεύεις το «μπαστούνι» της εταζέρας.

Η ευρυχωρία και η πρακτικότητα είναι στοιχεία στο DNA του Kodiaq, ωστόσο το νέο πήγε ακόμα παραπέρα. Έτσι ο χώρος αποσκευών από τα 750 λίτρα έφτασε στα 910 λίτρα (ο μεγαλύτερος από όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν) και φτάνει στα 2.035 λίτρα αν «πέσουν» όλα τα καθίσματα. Στην 7θέσια έκδοση της δοκιμής, μπορεί να χωρέσει από 340 έως 845 λίτρα ανάλογα με το αν τα καθίσματα είναι διπλωμένα ή όχι.


Αν τραβηχτεί τέρμα μπροστά το μεσαίο κάθισμα πίσω κάθεσαι καλά, αν και η πρόσβαση απαιτεί ευλυγισία.
3 Φωτογραφίες »

Αν τραβηχτεί τέρμα μπροστά το μεσαίο κάθισμα πίσω κάθεσαι καλά, αν και η πρόσβαση απαιτεί ευλυγισία.


Στις 2 έξτρα θέσεις κακά τα ψέματα θα χωρέσουν κυρίως παιδιά. Για να καθίσει ένας ενήλικας (αφού εξαντλήσει την ευλυγισία του) χωρίς τα γόνατα να βρίσκουν στο σαγόνι του, θα πρέπει η 2η σειρά καθισμάτων να είναι τέρμα μπροστά με ότι αυτό συνεπάγεται για την άνεση των εκεί 3 επιβατών.

Από εκεί και πέρα, ακόμα και 5 μεγαλόσωμοι επιβάτες θα καθίσουν αρχοντικά στις 2 πρώτες σειρές, αν και οι μετρήσεις μας έδειξαν πως ο «αέρας» για τα γόνατα έχει μειωθεί από τα 29 στα 25 εκατοστά. Απώλειες χιλιοστών είχαμε και στο φάρδος της καμπίνας μιας και το νέο Kodiaq έχει πιο στενή… γραμμή (έχει μειώσει το πλάτος του προς όφελος της αεροδυναμικής που λέγαμε στην αρχή). Πάντως ο «αέρας» για τα κεφάλια είναι κορυφαίος, ενώ υπάρχει και συρόμενο πίσω κάθισμα (180 χλστ. εμπρός-πίσω σε αναλογία 60-40) που διαμορφώνει το χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών και το πορτ μπαγκάζ ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Σελίδα 1Δοκιμή: Νέο Skoda Kodiaq 2,0 TDI 150 PS DSG7
Σελίδα 2Πόσο έχει το diesel με τα 150 άλογα;
Σελίδα 3Εσωτερικό: Premium αίσθηση ποιότητας, top πρακτικότητα
Σελίδα 4Το τεράστιο πορτ-μπαγκάζ έγινε το μεγαλύτερο όλων των αυτοκινήτων
Σελίδα 5Κινητήρας-Κατανάλωση: «Ντιζελάρα» και αυτονομία ταξιδιού 1.000+ χιλιόμετρα
Σελίδα 6Στο δρόμο: Κυλάει με αρχοντιά και προσφέρει εξαιρετική άνεση
Σελίδα 7Η γνώμη μας & Μετρήσεις / Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Autotriti.gr
Autotriti.gr