Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ετοιμάζεται συνάντηση κορυφής μεταξύ των Προέδρων Toyota-Hyundai

1.722 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2024)
Ετοιμάζεται συνάντηση κορυφής μεταξύ των Προέδρων Toyota-Hyundai

- Θα δούμε πιθανή συνεργασία Toyota-Hyundai;
- Στις 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση στη Σεούλ.
- Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι το υδρογόνο.

Ετοιμάζεται συνεργασία Toyota-Hyundai;

Βρισκόμαστε στην εποχή όπου πολλές μάρκες της αυτοκινητοβιομηχανίας επιλέγουν να συνεργαστούν προκειμένου να αναπτύξουν τα νέα τους αυτοκίνητα ή νέες τεχνολογίες γύρω από αυτά. Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλές ημέρες από την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της General Motors με την Hyundai, με σκοπό τη διερεύνηση πιθανής συνεργασία τους. Όπως φαίνεται η Hyundai ενδεχομένως να εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας και με την Toyota, αφού όπως ισχυρίζεται η «The Korea Economic Daily», έχει προγραμματιστεί συνάντηση κορυφής ανάμεσα στις δύο μάρκες.

Στις 25 Οκτωβρίου λέγεται πως θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση

Η συνάντηση αυτή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου, όταν ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda θα πετάξει στην πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας, Σεούλ. Τα ξένα Μέσα υποστηρίζουν πως ο επικεφαλής της ιαπωνικής μάρκας είναι καλεσμένος τους Euisun Chung, δηλαδή του προέδρου της Hyundai. Το δημοσίευμα επικαλείται αδιάψευστη πηγή που είπε πως: «Ο πρόεδρος Chung εξέφρασε την επιθυμία του να συναντηθεί με τον πρόεδρο Toyoda νωρίτερα αυτό το έτος και ο Toyoda το αποδέχτηκε».

Η άφιξη του Akio Toyoda στη Σεούλ λέγεται πως είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου, αλλά η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την επόμενη μέρα (25/10). Μία ημέρα αργότερα (26/10) θα αναχωρήσει από την Ν. Κορέα. Την ίδια ώρα το κορεατικό τμήμα της Toyota λέγεται πως ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες στο πρόγραμμα του Akio Toyoda για το τριήμερο αυτό ταξίδι.

Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι το υδρογόνο

Τώρα, σε ότι αφορά τα θέματα συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών, αυτά δεν έχουν διαρρεύσει. Η «The Korea Economic Daily», αναφέρει όμως πως βασικό θέμα συζήτησης θα είναι το υδρογόνο. Η Hyundai και η Toyota θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να επιταχύνουν την ανάπτυξη οχημάτων κυψελών καυσίμου και να εργαστούν για τη δημιουργία ενός «οικοσυστήματος υδρογόνου». Μένει να δούμε αν το τελευταίο αναφέρεται σε υποδομή ανεφοδιασμού, η οποία είναι απαραίτητη εάν οι εταιρείες αυτοκινήτων θέλουν πραγματικά να απογειωθεί το υδρογόνο. Μένει να φανεί εάν οι συζητήσεις θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς, πέραν του υδρογόνου.

Πιθανή συνεργασία θα ταράξει τα «νερά» της αυτοκίνησης

Φυσικά, δεν αποτελεί μυστικό πως ενδεχόμενη συνεργασία της Toyota με τη Hyundai, (σε οποιοδήποτε τομέα) θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μιλάμε άλλωστε για την πρώτη σε πωλήσεις μάρκα παγκοσμίως (Toyota) με την τρίτη σε πωλήσεις μάρκα παγκοσμίως (Hyundai, συμπεριλαμβανομένων των Kia και Genesis).

TI YOKOHAMA AGORAZO
Autotriti.gr