Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ford Puma: Το μικρό SUV με την χαμηλότερη κατανάλωση στην Εθνική

 Σχολιάστε 
29.842 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2024)
Ford Puma: Το μικρό SUV με την χαμηλότερη κατανάλωση στην Εθνική
2 Φωτογραφίες »

- Καίει 4 λτ./100 χλμ. στο ταξίδι, πιο λίγο από 25 άλλα μικρά SUV
- Κάνει 1.000 χλμ. χωρίς στάση για βενζίνη, κορυφαία επίδοση ανάμεσα στα μικρά SUV
- Το πορτ-μπαγκάζ του (536 λτ). είναι μεγαλύτερο και από οικογενειακού SUV
- Είναι το πιο fun to drive μοντέλο στην κατηγορία του

Καίει 4 λτ./100 χλμ. στο ταξίδι, πιο λίγο από 25 άλλα μικρά SUV

To νέο Fοrd Ρuma προσφέρεται αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα στην ανανεωμένη του έκδοση και σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις, η καθεμιά με διαφορετικό χαρακτήρα. Ωστόσο όσον αφορά τους κινητήρες του, συνεχίζει με την ίδια πετυχημένη συνταγή με τον 1.000άρη EcoBoost κινητήρα που συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V στα 125 και 155 άλογα, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και είναι πολύ οικονομικός σε κατανάλωση στο ταξίδι.

Πιο συγκεκριμένα, στους πίνακες μετρήσεων του AutoΤρίτη το Puma με τον 1.000άρη EcoBoost κινητήρα των 125 ίππων και ήπια υβριδική τεχνολογία έχει την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου ανάμεσα σε όλα τα μικρά SUV (βενζίνης, mild hybrid και full hybrid), όταν κινείται σε αυτοκινητόδρομο, αφού το trip του δείχνει μόλις 4 λτ./100 χλμ. Στην δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται επίσης το Puma, στην έκδοση με τα 155 άλογα αυτή την φορά, αφού η κατανάλωση στο ταξίδι δεν υπερβαίνει τα 4,6 λτ./100 χλμ.

Βγάζει το Αθήνα-Θεσσαλονίκη (1.000 χλμ.) χωρίς στάση για βενζίνη, κορυφαία επίδοση ανάμεσα στα μικρά SUV

Η χαμηλή κατανάλωση του Puma στο ταξίδι σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 43 λίτρων δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να κάνει ακόμη και 1.000 χιλιόμετρα στην Εθνική Οδό, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει σε κάποιο πρατήριο για να γεμίσει ξανά το ντεπόζιτο με καύσιμο. Η αυτονομία των 1.000 χλμ. με ένα γέμισμα είναι η κορυφαία ανάμεσα σε όλα τα μικρά SUV βενζίνης, mild hybrid και full hybrid της αγοράς.


Ο 1.000άρης EcoBoost με ήπια υβριδική τεχνολογία καίει 4 λτ./100 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο.
2 Φωτογραφίες »

Ο 1.000άρης EcoBoost με ήπια υβριδική τεχνολογία καίει 4 λτ./100 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο.

Το πορτ-μπαγκάζ του (536 λτ). είναι μεγαλύτερο και από οικογενειακού SUV

To Puma έχει το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ της κατηγορίας του (456 λτ.), ενώ παράλληλα υπάρχει και το MegaBox, ένας βαθύς έξτρα αποθηκευτικός χώρος 80 λτ. (536 συνολικά), ο οποίος διαθέτει και τάπα αποστράγγισης στο κάτω μέρος για να μπορεί να πλυθεί με λάστιχο! Εκτός από πρώτο στην κατηγορία του, το Puma, έχει μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ ακόμη και από μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας (οικογενειακά SUV). Για παράδειγμα, το Honda HR-V έχει πορτ-μπαγκάζ 335 λτ., ενώ το ήπια υβριδικό Suzuki SX4 έχει πορτ-μπαγκάζ 430 λίτρων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
home pro
LEASING COMPARISON