Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Fuel Pass Μέρος 2ο: Αυξάνεται η επιδότηση σε βενζίνη και diesel

Fuel Pass Μέρος 2ο: Αυξάνεται η επιδότηση σε βενζίνη και diesel

3.545 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2022)

Την επόμενη εβδομάδα θα κλειδώσει το ύψος της επιδότησης στην βενζίνη και το ποσό της έκπτωσης στο diesel. Στο τραπέζι βρίσκεται η χορήγηση στα ευάλωτα νοικοκυριά νέας «επιταγής ακρίβειας».

Το σχέδιο για το Fuel Pass 2

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου πρόκειται να παρθεί η τελική απόφαση για το δεύτερο μέρος της επιδότησης του Fuel Pass για το τρίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το δεύτερο Fuel Pass θα προβλέπει αύξηση του ποσού της επιδότησης αλλά και του αριθμού των δικαιούχων με αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων.

Το κόστος του νέου πακέτου υπολογίζεται κοντά στα 500 εκατ. ευρώ καθώς μόνο η αύξηση της κρατικής ενίσχυσης -στην «ομπρέλα» της οποίας θα μπει μεγαλύτερος αριθμός δικαιούχων καθώς θα φτάσουν τα 3 εκατ. από 2,3 εκατ. στον πρώτο κύκλο των επιδοτήσεων- θα ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ από 130 εκατ. ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αυξάνεται το ποσό και οι δικαιούχοι

Όσον αφορά στη βενζίνη, το επίδομα θα αρχίσει να χορηγείται από τον Ιούλιο και θα αυξηθεί σε ύψος (40-60 ευρώ για το τρίμηνο ανάλογα με την περιοχή και το είδος του οχήματος έναντι 30 έως 50 ευρώ που είναι σήμερα). Την ενίσχυση θα λάβουν περισσότερα νοικοκυριά καθώς το όριο για το οικογενειακό εισόδημα θα κυμανθεί στα 45.000 ευρώ από 30.000 ευρώ.

Πώς θα χορηγηθεί το επίδομα

Για την χορήγηση του επιδόματος θα ακολουθηθεί το υφιστάμενο μοντέλο. Δηλαδή, τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το νέο όριο για το οικογενειακό εισόδημα, έχουν στην κατοχή τους όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο που είναι σε κυκλοφορία, είναι ασφαλισμένο και δεν οφείλουν γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Η ενίσχυση θα καταβληθεί είτε μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας είτε μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που είναι συνδικαιούχος. Η πίστωση της επιδότησης είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό θα γίνεται εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης του δικαιούχου από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της επιλογής του. Το ποσό θα είναι κλιμακωτό ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου και το είδος του οχήματος. Για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας η οικονομική ενίσχυση θα προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
PEUGEOT