Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

GP Σιγκαπούρης: Κυριαρχία στη Marina Bay για τον Lando Norris

 Σχολιάστε 
1.011 Επισκέψεις στο άρθρο (22/9/2024)
GP Σιγκαπούρης 2024: Κυριαρχία στη Marina Bay για τον Lando Norris

GP Σιγκαπούρης 2024: Κυριαρχία στη Marina Bay για τον Lando Norris

- Εύκολη νίκη για τον Lando Norris, τερμάτισε 21 δλ. μπροστά από τον 2ο Max Verstappen
- Διπλή παρουσία της McLaren στο πόντιουμ, τρίτος ο Oscar Piastri
- Ακόμα και αν τερματίζει 2ος στα έξι υπόλοιπα Grand Prix ο Verstappen θα πάρει το πρωτάθλημα
- Πρώτος ο Verstappen στη βαθμολογία με τον Norris να είναι 52 βαθμούς πίσω του

Εύκολη νίκη για τον Lando Norris - 21 δλ. μπροστά από τον 2ο Max Verstappen

Ο Lando Norris πήρε την τρίτη νίκη της καριέρας του στο νυχτερινό Grand Prix της Σιγκαπούρης, που διεξήχθη στην Marina Bay. Ο Βρετανός πιλότος της McLaren έκανε πραγματικά περίπατο, καθώς δεν κινδύνευσε ούτε στιγμή από τον δεύτερο Max Verstappen, που με το πέσιμο της καρό σημαίας βρισκόταν σχεδόν 21 δευτερόλεπτα (+20,945 δλ.) πίσω.

Στην εκκίνηση όλα κύλησαν ομαλά με τον pole man, Lando Norris, να κρατά την πρώτη θέση μπροστά από τον Verstappen. Πιο πίσω επωφελήθηκαν μιας καλής εκκίνησης οι Sergio Perez και Franco Colapinto, καθώς ανέβηκαν τρεις θέσεις ψηλότερα σε 10η και 9η, αντίστοιχα.

Ο Norris έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, καθώς μετά από τους πρώτους 10 γύρους είχε δημιουργήσει μια διαφορά περίπου 4,5 δευτερολέπτων από τον Max Verstappen που ακολουθούσε στη δεύτερη θέση.

Διπλή παρουσία της McLaren στο πόντιουμ, τρίτος ο Oscar Piastri

Το πόντιουμ ολοκληρώθηκε με το έτερο μονοθέσιο της McLaren, αυτό με οδηγό τον Oscar Piastri, ο οποίος μπορεί στην αρχή του αγώνα να είχε «κολλήσει» στην πέμπτη θέση, δείχοντας ότι δεν μπορούσε να απειλήσει τον George Russel που βρισκόταν τέταρτος μπροστά του, ωστόσο αυτό άλλαξε άρδην στην πορεία.

Μετά το pit stop του Αυστραλού στον 39ο γύρο, μπήκε στην πίστα (σ.σ. στην πέμπτη θέση) πίσω από τον Lewis Hamilton, αλλά έχοντας φρέσκα ελαστικά, μετά από έναν γύρο επιτέθηκε στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή κατακώντας την τέταρτη θέση. Έπειτα, συνέχισε να οδηγεί με καταιγιστικούς ρυθμούς, ψαλιδίζοντας τη διαφορά από τον George Russel που βρισκόταν στην τρίτη θέση. Στον 45ο γύρο μάλιστα έκανε μια εντυπωσιακή προσπέραση στο δεύτερο μονοθέσιο της Mercedes, μπαίνοντας στην πρώτη τριάδα, ενώ ο Russel παρέμεινε τέταρτος μέχρι τον τερματισμό. Απεναντίας, ο Lewis Hamilton υπέκειψε στην πίεση του -μελλοντικού teammate του στην Scuderia Ferrari- Charles Leclerc, ο οποίος ανέβηκε στην πέμπτη θέση.

Ακόμα και αν τερματίζει 2ος στα έξι υπόλοιπα Grand Prix ο Verstappen θα πάρει το πρωτάθλημα

Βάσει στατιστικής, με 6 Grand Prix να απομένουν έως το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1, ακόμα και αν ο Lando Norris τα κερδίσει όλα, αρκεί ο Max Verstappen να τερματίζει στη 2η θέση σε όσους αγώνες Sprint και Grand Prix απομένουν για να κατακτήσει τον τίτλο. Μετά το τέλος του GP Σιγκαπούρης, ο Lando Norris βρίσκεται δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, 52 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Max Verstappen.

Κλείνοντας, το επόμενο Grand Prix θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου στο Ώστιν του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, εκεί όπου θα γίνει και αγώνας Sprint.

Αποτελέσματα στο GP Σιγκαπούρης 2024 & Βαθμολογία πρωταθλήματος οδηγών


Autotriti.gr
VW