Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Γιατί τα πρωτοβρόχια σου θυμίζουν με το λάθος τρόπο ότι θες λάστιχα;

 Σχολιάστε 
9.334 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2024)
Γιατί τα πρωτοβρόχια σου θυμίζουν με το λάθος τρόπο ότι θες λάστιχα;

- Ο Αύγουστος έκλεισε με τις πρώτες βροχές
- Βγαίνεις να οδηγήσεις στη βροχή και αρχίζουν οι τσουλίθρες λόγω ελαστικών
- Στο στεγνό κρατούσαν και τα είχες για καλά, όμως τώρα στη βροχή καταλαβαίνεις πως είναι για πέταμα
- Τεράστιος ο κίνδυνος! Πρέπει να πας άμεσα για αλλαγή

Ο Αύγουστος έκλεισε με τις πρώτες βροχές

Μπορεί να περάσαμε μια παρατεταμένη περίοδο έντονης ξηρασίας. Όμως τώρα οι πρώτες βροχές έκαναν την εμφάνισή τους και επίσημα και μαζί τους ήρθε και η πτώση της θερμοκρασίας. Μάλιστα σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι ξαφνικές βροχές δε θα είναι σπάνιες.

Βγαίνεις να οδηγήσεις στη βροχή και αρχίζουν οι τσουλίθρες λόγω ελαστικών

Μαζί όμως με τις πρώτες βροχές ήρθαν και οι πρώτες… τσουλίθρες. Μιλάμε για εσένα που τόσους μήνες οδηγούσες στη στεγνή άσφαλτο και τώρα με τη βροχή είδες πως δεν έχεις την ίδια πρόσφυση, για την ακρίβεια έχεις... ανύπαρκτη πρόσφυση. Ένα ελαφρώς απότομο φρενάρισμα που το αμάξι γλίστρησε από το πουθενά, μια απότομη ανηφόρα που πήγες να ξεκινήσεις αλλά δεν τα κατάφερες ποτέ γιατί οι τροχοί σπινάριζαν χωρίς τέλος. Σε κάθε περίπτωση, κατάλαβες πως τα λάστιχά σου απλά… δεν κάνουν!

Στο στεγνό κρατούσαν και τώρα καταλαβαίνεις πως τόσο καιρό είχες λάστιχα… για πέταμα

Το φοβερό είναι πως τόσους μήνες δεν είχες πάρει χαμπάρι. Τι στην καυτή άσφαλτο, τι φορτωμένος με την οικογένεια σε κάποιον χωματόδρομο και το αμαξάκι σου τα κατάφερνε, χωρίς σπιναρίσματα, χωρίς να γλιστράει. Τώρα όμως, μια απλή βροχή και βρέθηκες να οδηγείς άλλο αυτοκίνητο, τελείως επικίνδυνο, που δεν σου εμπνέει καμία σιγουριά.
 

Τεράστιος ο κίνδυνος οπότε πρέπει να πας άμεσα για αλλαγή

Και κάπως έτσι κατάλαβες πως ήρθε η ώρα για αλλαγή ελαστικών, ενώ μπορεί και να «θυμήθηκες» μετά τις γλίστρες στα νερά, πως τα έχεις τα κακόμοιρα 4 χρόνια πάνω στο αμάξι και έχεις γράψει πολλές χιλιάδες χλμ. με αυτά.

Όμως δεν το είχες υπολογίσει στα… έξοδα του μήνα και δυσκολεύεσαι. Από την άλλη δεν είναι να κυκλοφορείς με αυτά, πόσο μάλλον να βάλεις την οικογένεια μέσα. Οπότε η αλλαγή είναι… μονόδρομος.

Εσύ όμως κάθε πότε αλλάζεις λάστιχα; Περιμένεις να βρεθείς προ… εκπλήξεως στις πρώτες βροχές για να το αποφασίσεις; Ή μήπως όταν κλείσεις συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή χιλιόμετρα με αυτήν την 4άδα, πας για αλλαγή;

home pro
ASFALISH PSILA GRAMMATA