Τιμές με Leasing

Η Κίνα σε διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη περί των δασμών στα ηλεκτρικά

1.351 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2024)
Η Κίνα σε διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη περί των δασμών στα ηλεκτρικά

- «Γερμανοκινεζική» συνεργασία κατά των δασμών στα κινέζικα ηλεκτρικά
- Απειλές της Κίνας για δασμούς σε εισαγωγές οχημάτων άνω των 2,5 λίτρων
- Όλα είναι υπό συζήτηση σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους
- Η Αυστραλία στην αντίθετη κατεύθυνση από ΗΠΑ και Ευρώπη

«Γερμανοκινεζική» συνεργασία κατά των δασμών στα κινέζικα ηλεκτρικά από την ΕΕ

Κινέζοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε συνομιλίες με Γερμανούς, με σκοπό να πειστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταργήσει τους δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα που φτιάχνονται στη Κίνα. Μάλιστα, η γερμανική κυβέρνηση έχει πάρει θέση κατά του πλάνου της ΕΕ περί δασμών, το οποίο θα θεσμοθετηθεί στις 4 Ιουλίου με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz να καλεί τις δυο πλευρές σε συζήτηση.

Απειλές της Κίνας για δασμούς σε εισαγωγές οχημάτων άνω των 2.5 λίτρων

Όλα αυτά μάλιστα γίνονται υπό την σκιά απειλών από πλευράς Κίνας, αφού σχεδιάζει ως αντίποινα την επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα με κυβισμό άνω των 2.5 λτ. Οι δασμοί εισαγωγής μάλιστα στο κινεζικό κράτος μπορεί να φτάσουν στο 25%. Να θυμίσουμε ότι οι αυξήσεις των δασμών της ΕΕ στα κινέζικα ηλεκτρικά κυμαίνονται κάπου ανάμεσα στο 21% με 38%.

Όλα είναι υπό συζήτηση σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Τίποτα ακόμα βέβαια δεν είναι σίγουρο με Ευρωπαίους αξιωματούχους να δηλώνουν ανοικτοί σε συζήτηση. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Ευρωπαίο εκπρόσωπο Olof Gill η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων, αλλά τόνισε ότι οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα αυτών, θα πρέπει να δίνει λύση στο πρόβλημα των παράνομων πριμοδοτήσεων.

Η Αυστραλία στην αντίθετη κατεύθυνση από ΗΠΑ και Ευρώπη

Μπορεί η Ευρώπη και οι ΗΠΑ να συνεχίζουν με το σχέδιο περί δασμών, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και για άλλες μεγάλες αγορές, με την Αυστραλία να ανοίγει τις πόρτες διάπλατα στις κινεζικές εταιρείες. Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπρόσωπο της αυστραλιανής κυβέρνησης, η Αυστραλία δεν πρόκειται να ακολουθήσει ούτε την επιβολή δασμών ούτε την απαγόρευση των κινέζικων ηλεκτρικών, αλλά να καλωσορίσει τα προϊόντα για τις ανάγκες κάθε Αυστραλού πολίτη. 
 

PARTNER VS KANGOO
Test Center