Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H Stellantis θέλει να διατηρήσει τις Autobianchi και Innocenti!

 Σχολιάστε 
1.040 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2024)
H Stellantis θέλει να διατηρήσει τις Autobianchi και Innocenti!

- Ετοιμάζεται για μάχη η Stellantis.
- Η Ιταλία θέλει να δώσει Autobianchi και Innocenti σε κινέζικες εταιρείες.
- Επικεφαλής Stellantis: «Θα σεβαστούμε τους νόμους, αλλά...».
- Γνωστή και στην Ελλάδα η Autobianchi.

Ετοιμάζεται για μάχη η Stellantis

Με δηλώσεις του, ο επικεφαλής της Stellantis, Carlos Tavares τόνισε πως ο Όμιλος στοχεύει να διατηρήσει τις μάρκες Autobianchi και Innocenti, παρότι αμφότερες είναι αδρανείς για πολλά χρόνια. Έτσι, ο CEO του αυτοκινητιστικού κολοσσού φαίνεται πως θέλει να βάλει φρένο στη διάθεση της ιταλικής κυβέρνησης να τις αποκτήσει, όλα αυτά τη στιγμή που η κόντρα της Ιταλίας με την Stellantis, η οποία κορυφώθηκε με την ονομασία της Alfa Romeo Junior, συνεχίζεται.  

Η Ιταλία θέλει να δώσει Autobianchi και Innocenti σε κινέζικες εταιρείες

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, τον περασμένο Ιούλιο έκανε μεγάλη αίσθηση η είδηση πως η κυβέρνηση της Ιταλίας σκοπεύει να «πατήσει» σε ένα νόμο της χώρας προκειμένου να πάρει στην κατοχή της τις μάρκες Autobianchi και Innocenti, που ανήκουν στην Stellantis. Το δημοσίευμα της «Il Sole 24 Ore» υπογράμμιζε πως σκοπός της γειτονικής χώρας ήταν στη συνέχεια οι δύο αδρανείς μάρκες να δοθούν σε κινέζικες εταιρείες, που είναι πρόθυμες να μεταφέρουν την παραγωγή τους στην Ιταλία και με αυτό τον τρόπο θα τόνωναν την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Επικεφαλής Stellantis: «Θα σεβαστούμε τους νόμους, αλλά...»

Σήμερα, έρχεται η απάντηση από την πλευρά της Stellantis δια στόματος του CEO του Ομίλου, Carlos Tavares. Σε σχετική ερώτηση το κορυφαίο στέλεχος της Stellantis είπε: «Όποιοι και αν είναι οι νόμοι, θα τους σεβαστούμε. Αν δεν υπάρχει τέτοιος νόμος, τότε θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας».

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Il Sole 24 Ore», ο νέος νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε, ωστόσο ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί, θα δίνει το δικαίωμα στην ιταλική κυβέρνηση να αποκτήσει ιστορικές μάρκες που «δεν χρησιμοποιούνται για τουλάχιστον πέντε χρόνια ή που υπόκεινται σε διαδικασία παύσης λειτουργίας από την ιδιοκτήτρια εταιρεία».

Γνωστή και στην Ελλάδα η Autobianchi

Για την ιστορία να πούμε πως η Autobianchi ιδρύθηκε το 1955, εξαγοράστηκε από τη Fiat το 1968 και έβαλε παύση στη λειτουργία της το 1995, έχοντας καταφέρει να γίνει γνωστή και στη χώρα μας. Η λιγότερο δημοφιλής Innocenti άλλαξε πολλές φορές ιδιοκτησία, ανήκοντας μεταξύ άλλων σε British Leyland, De Tomaso, και Fiat, μέχρι να εξαφανιστεί στη δεκαετία του 1990.  

Mercedes
OPEL