Τιμές με Leasing

Η Suzuki «σκοτώνει» γνωστά μοντέλα, κάνει χώρο για νέα ηλεκτρικά

1.598 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2024)
Η Suzuki «σκοτώνει» γνωστά μοντέλα, κάνει χώρο για νέα ηλεκτρικά
5 Φωτογραφίες »

- Τέλος τα Swift Sport, Ignis, Swace και Jimny van
- Η Suzuki προσπαθεί να αποφύγει το πρόστιμο αυξάνοντας τις πωλήσεις ηλεκτρικών
- Το πρώτο ηλεκτρικό θα βασίζεται στο eVX, με αυτονομία 498 χλμ. και μπαταρία 60 kWh

Τέλος τα Swift Sport, Ignis, Swace και Jimny van

Τα Suzuki Swift Sport, Ignis, Swace και Jimny van αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν μετά και την απόφαση της ιαπωνικής εταιρείας να αφιερωθεί στα αμιγώς ηλεκτρικά, με το πρώτο να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο 2025. Τα μοντέλα  που η Suzuki "τελειώνει" αναμένεται να βρίσκονται στις αντιπροσωπίες μέχρι τις αρχές του 2025 εκτός αν το στοκ εξαντληθεί νωρίτερα. Αυτή η απόφαση δεν φαίνεται να αγγίζει το νέο "μικρό" Suzuki Swift καθώς και το Vitara, το S-Cross και το Across.

Ο Dale Wyatt, επικεφαλής της Suzuki στο Ηνωμένο Βασίλειο σχολίασε πάνω στην απόφαση αυτή «Ο τερματισμός της παραγωγής αυτών των μοντέλων θα μας επιτρέψει να αφοσιωθούμε πλήρως στα ηλεκτρικά οχήματα. Εξερχόμαστε της εποχής των κινητήρων εσωτερικής καύσης με έμφαση στα SUV και στο νέο Swift. Το δεύτερο μισό του 2025 θα είναι περίοδος άνθησης για τα ηλεκτρικά μας».

Η Suzuki προσπαθεί να αποφύγει το πρόστιμο αυξάνοντας τις πωλήσεις ηλεκτρικών

Η καρατόμηση αυτών των τεσσάρων μοντέλων σημαίνει επίσης πως η Suzuki θα βρεθεί πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων της για την ευθυγράμμιση της με την διεθνή νομοθεσία που προϋποθέτει συγκεκριμένα νούμερα πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων από τους κατασκευαστές, με πρόστιμο 17.000 ευρώ να επιβάλλεται για κάθε αυτοκίνητο που ξεπερνά τα όρια.
Το ποσοστό πωλήσεων ηλεκτρικών των περισσότερων εταιρειών είναι λίγο λιγότερο από το ¼ των συνολικών πωλήσεων, με την πρόβλεψη ότι αυτό το ποσοστό θα ανέλθει στο 80% μέχρι το 2030. Το 2035 αναμένεται να υπάρξει καθολική απαγόρευση πώλησης οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.


Στο eVX βασίζεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Suzuki.
5 Φωτογραφίες »

Στο eVX βασίζεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Suzuki.

Το πρώτο ηλεκτρικό θα βασίζεται στο eVX, με αυτονομία 498 χλμ. και μπαταρία 60 kWh

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Suzuki αναμένεται να βασιστεί στο πρωτότυπο eVX, που αποκαλύφθηκε πέρσι με μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh αυτονομία 498 χιλιομέτρων. Θα είναι ένα από τα πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που η Suzuki έχει δεσμευτεί να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέχρι το 2030, με το Jimny να λέγεται πως θα είναι το επόμενο που θα ηλεκτριστεί πλήρως.

JEEP
test center