Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Kia XCeed diesel και mild hybrid: Το value for money οικογενειακό SUV

 Σχολιάστε 
50.419 Επισκέψεις στο άρθρο (29/8/2024)
Kia XCeed diesel και mild hybrid: Το value for money οικογενειακό SUV
2 Φωτογραφίες »

- Καίει κάτω από 5 λίτρα στα 100 χλμ./ώρα σε ταξίδι
- Έχει πάνω από 1.000 χλμ. αυτονομία με ένα ρεζερβουάρ
- Έχει καλούς χώρους για επιβάτες – πολύ φαρδύ πίσω κάθισμα
- Θέλει μόνο 1.600 ευρώ/χρόνο για καύσιμα

Καίει κάτω από 5 λίτρα στα 100 χλμ./ώρα σε ταξίδι

Μπορεί ολοένα και περισσότερα μοντέλα να συνδυάζονται με ήπια υβριδικούς κινητήρες βενζίνης, λίγοι όμως γνωρίζουν πως η mild hybrid τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνεργασία με πετρελαιοκινητήρα, όπως στην περίπτωση του Kia XCeed. 

Κάτω από το καπό του XCeed βρίσκεται ένας ο 1.600άρης πετρελαιοκινητήρας που αποδίδει 136 άλογα με 320 Nm ροπής και συνεργάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48V, το οποίο βοηθάει να «πέσει» η κατανάλωση καυσίμου. Πιο συγκεκριμένα, στην δοκιμή μας, είδαμε πως στον αυτοκινητόδρομο, η κατανάλωση μπορεί να πέσει έως τα 4,7 λτ./100 χλμ., ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου δύσκολα θα ξεπεράσει σε πραγματικές συνθήκες τα 6,5 λτ. με το πρόγραμμα ECO επιλεγμένο.

Έχει πάνω από 1.000 χλμ. αυτονομία με ένα ρεζερβουάρ

Χάρη στο ρεζερβουάρ των 50 λίτρων που έχει και την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, το XCeed έχει την δυνατότητα να κάνει το Αθήνα – Θεσσαλονίκη μετ επιστροφής (1.064 χλμ. συγκεκριμένα), χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει για ανεφοδιασμό. Για την διαδρομή αυτή, δεν θα χρειαστεί να αδειάσεις το πορτοφόλι σου, αφού, για κάθε 100 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο, ο ιδιοκτήτης χρειάζεται να δώσει μόλις 7,5 ευρώ. (τιμή diesel: 1,6 ευρώ/λτ.)


Το ήπια υβριδικό-diesel ΧCeed χρειάζεται 7,5 ευρώ για κάθε 100 χλμ. ταξιδιού.
2 Φωτογραφίες »

Το ήπια υβριδικό-diesel ΧCeed χρειάζεται 7,5 ευρώ για κάθε 100 χλμ. ταξιδιού.

Έχει καλούς χώρους για επιβάτες - πολύ φαρδύ πίσω κάθισμα

Όσον αφορά τους χώρους, σημαντικός παράγοντας για κάθε οικογενειακό SUV, το XCeed καταφέρνει να προσφέρει καλούς χώρους. Μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 5 επιβάτες (3 επιβάτες πίσω), χάρη στο φαρδύ πίσω κάθισμα με πλάτος 1,39 μ. (1,35 μ. είναι το ελάχιστο για να χωρέσουν 3 ενήλικοι των 75 κιλών). Εκτός από μεγάλο πίσω κάθισμα, όσοι κάτσουν πίσω θα εκτιμήσουν τα 13 εκ. χώρο για τα γόνατά τους και τα 3 εκ. αέρα πάνω από τα κεφάλια τους, που σημαίνει ότι επιβαίνοντες έως και 1,85 ύψος θα μπορέσουν να κάτσουν χωρίς να χρειαστεί να σκύβουν. Τέλος, το πορτ-μπαγκάζ είναι στο μέσο όρο της κλάσης, με χωρητικότητα 380 λίτρων.

Θέλει μόνο 1.600 ευρώ/χρόνο για καύσιμα

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας μέσος οδηγός κάνει περίπου 20.000 χιλιόμετρα τον χρόνο (με το 80% εξ αυτών εντός πόλης), ο ιδιοκτήτης του XCeed θα χρειαστεί να πληρώνει μόνο 1.600 ευρώ σε ετήσια βάση. Αυτό συμβαίνει χάρη στο mild hybrid-diesel σύνολό του που του δίνει την δυνατότητα να κινείται τόσο μέσα στην πόλη όσο και στο ταξίδι αλλά και λόγω της χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου κίνησης.

Σελίδα 2Τεχνικά χαρακτηριστικά - Μετρήσεις
Autotriti.gr
Autotriti.gr